More

  “Noaptea Muzeelor” sărbătorită la Ruginoasa și Hîrlău

  Array

  De la mic la mare, milioane de oameni au participat în acest an la “Noaptea Muzeelor”. Pentru a marca acest eveniment organizatorii au pregătit pe lângă expoziţii şi momente artistice menite să atragă cât mai mulţi vizitatori.

  Începând cu ora 19.00 sute de persoane au trecut pragul Palatului Memorial “A. I. Cuza” din Ruginoasa. Timp de 5 ore vizitatori au putut admira gratuit impunătoarea clădire în care a trăit domnitorul Moldovei.
  Pentru ca activitatea să fie completă, conducerea muzeului a organizat şi o expoziţie ”Ruginoasa – Întoarcere în timp” unde au fost prezentate cu ajutorul imaginilor cele mai importante evenimente de pe vremea domnitorului A. I. Cuza.

  Evenimentul a fost marcat şi la Hîrlău. Începând cu ora 18.00 Muzeul Viei şi Vinului din localitate şi-a deschis porţile pentru miile de vizitatori. În acest an conducerea instituţiei a pregătit un program complex. Au fost expuse pentru prima dată sculpturi în bronz, marmură şi piatră create de doi mari artişti Ion Irimescu şi Iftimie Bârleanu.
  Nu au lipsit momentele artistice susţinute de Ansamblului “Rapsozii Hîrlăului” a Liceului Tehnologic, degustările de vin şi lansare de carte.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI