More

  Noaptea muzeelor. Palatul de la Ruginoasa si Muzeul Vinului de la Hirlau vor fi deschise

  Array

  Zeci de muzee si organizatii de cultura si educatie din toata tara organizeaza vizite gratuite si evenimente speciale in noapte de sambata spre duminica, 17/18 mai. In municipiu Pascani nu se organizeaza nimic, insa doritorii pot merge la Palatul lui Cuza din Ruginoasa sau la Muzeul Viei din Hirlau, locuri unde sunt pregatite evenimente memorabile.

  noaptea muzeelor ruginoasa
  La evenimentul “O noapte de poveste la Palatul din Ruginoasa” sunt asteptate cat mai multe persoane pentru a vedea o expozitie de carte veche, scrise la inceputul secolului 19. Mai exact, vizitatorii pot vedea cele sapte volume din Codul General al Romaniei, dar si dictionare cu gravura. Copertile sunt facute din materiale speciale si ornamentate.

  De asemenea, la Palat va avea loc si un concurs de cunostinte generale pentru elevii de gimnaziu de la scolile din comuna cu tema “Palatul Ruginoasa si legendele sale”. Evenimentul este programat sa incepa la ora 18.00.

  La Pascani, evenimentul va trece nemarcat, asta si pentru ca nu este loc unde sa fie expuse obiectele.

  In schimb, maine dupa amiaza, zeci de obiecte vor fi amenajate in holul Clubului Copiilor pentru o expozitie ce consta in portul popular de odinioara, dar si documente, atestate si carti religioase din secolul 18, 19.

  Pregatirile sunt in toi si la Muzeul Viei si Vinului din Hirlau, unde in seara de sambata, va avea loc o lansare de carte, autor Dumitru Miron – „Mărturii privind Primul Război Mondial la Hirlău”, dar si un spectacol folcloric susținut de ansamblul „Rapsodia Hirlăului” al Liceului Tehnologic „Petru I Muşat” din oras. www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet