21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

„Noaptea Muzeelor” la Ruginoasa și Todirești. La Pașcani nu se va organiza

La sfârșitul acestei săptămâni va avea loc o nouă ediție a evenimentului „Noaptea Muzeelor”, mai exact, sâmbătă, 14 mai. Cei care vor să viziteze la ceas de seară, palatul domnitorului Al.I. Cuza din Ruginoasa, o pot face între orele 16:00 – 21:30, ora de intrare a ultimului vizitator. Totodată, în timp ce vor vizita expoziția de bază permanentă pe fundal muzical, vor afla despre legendele Ruginoasei.

De asemenea, vor avea ocazia și de a vedea o expoziție temporară despre „Eleganță și rafinament în secolul al XIX-lea. Ritualul servirii mesei”.

Evenimentul european va fi marcat și la Todirești, la un muzeu privat deschis de localnicul, Dănuț Gârbia. Vizitatorii sunt așteptați de la ora 20:00, iar păstrătorul de tradiții a pregătit și un spectacol cu micii artiști din comună și nu numai. Anul acesta, organizează cea de-a doua ediție.

În Pașcani, Muzeul Municipal nu își va mai deschide porțile pentru acest eveniment, cum a fost în anii trecuți, din cauza interesului foarte scăzut din partea vizitatorilor la ceas de seară.

De precizat este faptul că peste 200 de muzee, case memoriale și alte centre culturale vor putea fi vizitate în cadrul celei de a 18-a ediții a Nopții Muzeelor 2022.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat anual la nivel internațional.

Evenimentul propune expoziții, intervenții şi experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar și evenimente online.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ACCIDENT RUTIER CU OPT VICTIME, LA MOTCA

Accident rutier cu sapte victime, dintre care doi minori....

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow