10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Noaptea Muzeelor cu mii de vizitatori la Ruginoasa – GALERIE FOTO

Mii de persoane au participat la Noaptea Muzeelor, eveniment cultural ce în acest an a ajuns la a 11 a ediţie, iar publicul se bucură de o noaptea în care muzeele din toată ţară îşi deschid porţile cu evenimente şi expoziţii special pregătite pentru a celebra unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente sărbătorite la nivel European.

palat ruginoasa noaptea muzeelor
La fel s-a întâmplat şi la Palatul lui Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa, unde peste o mie de persoane au venit să viziteze casă domnitorului.

Porţile palatului au fost deschise publicului de la ora 19 până la ora 1.00 noaptea.

În acest an evenimentul Noaptea Muzeelor s-a desfăşurat sub semnul unui protest al muzeografilor, nemulţumiţi de situaţia incertă a sediilor unor instituţii de cultură, dar şi a dispariţiei din colecţii a zeci de mii de obiecte de artă. Mai exact, un obiect de artă a fost acoperit cu o pânză albă.

Menţionăm că, publicului larg au fost deschise şi portile Centrului Cultural din Ruginoasa dar şi Muzeul Viei şi Vinului de la Hîrlău. Aici au avut loc momente artistice dar şi expoziţii de cărţi, sculpturi sau haine populare tradiţionale româneşti.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow