-3.7 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Noaptea Muzeelor 2022 va fi organizată pe 14 mai. Anunțul organizatorilor despre logo-ul evenimentului

Noaptea Muzeelor 2022. Evenimentul va fi organizat pe 14 mai anul acesta, a anunţat Dragoş Neamu, coordonatorul Departamentului Relații Internaționale și Proiecte Culturale la Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

„E oficial! Organizăm Noaptea Muzeelor pe 14 mai 2022, într-o sâmbătă. Poate o să avem autobuze, poate o să avem din nou tipărite hărţi-program (poate nu numai în Bucureşti), încercăm în premieră o băutură premiată internaţional, o bragă energizantă a Nopţii Muzeelor, ne vom promova peste tot în Bucureşti cu ajutorul Phoenix Media, poate o să avem şi trotinete, poate dau sponsorii peste noi”, a scris Dragoș Neamu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Organizatorii speră ca situaţia sanitară să permită revenirea „la o ediţie normală, imunizată acum, cu anticorpi şi chef pentru muzee, spaţii culturale diverse, experimente artistice, inovaţie, tehnologie”.

Totodată, Dragoş Neamu a anunţat şi logo-ul definitiv al Nopţii Muzeelor, „piticul din prima ediţie”.

„A, să nu uit, revenim la piticul din prima ediţie organizată de noi. Acesta va fi logo-ul definitiv al Nopţii Muzeelor. Gata cu experimentele! Duceţi vorba mai departe!„, a mai scris Dragoş Neamu.

În Bucureşti, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România va organiza această ediţie împreună cu ARCUB.

Iniţiat în urmă cu 16 ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european, iar în România de către Reţeaua Naţională de Muzeelor (RNMR), fiind cel mai important şi extins eveniment muzeal dedicat publicului, aşteptat de acestade fiecare dată cu mare interes. În anul 2019, Noaptea Muzeelor a mobilizat peste 150 de muzee şi entităţi culturale diverse din toată ţara, care au interacţionat cu aproape 1.000.000 de persoane.

Continuarea pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow