More

  Noapte albă în muzeele din Pașcani și comune. Peste o mie de vizitatori la palatul de la Ruginoasa

  „Noaptea muzeelor” a fost un eveniment de succes in institutiile culturale din municipiul Pascani si comunele din imprejurimi. Sambata spre duminica, palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Ruginoasa a prins viata datorita numarului mare de vizitatori.


  Autocare cu turisti, copii dar si adulti, au venit din mai multe localitati sa cunoasca o parte din istoria scrisa in Ruginoasa.

  Au fost circa o mie de vizitatori, au anuntat cei de la palat, si daca ar fi fost o vreme mai frumoasa, numarul lor ar fi fost mult mai mare.

  Cei care nu au ajuns sa-l vada trebuie sa stie ca este deschis publicului de miercuri pana duminica, intre orele 10:00 – 17:00.

  A fost noapte alba si la Centrul Cultural din aceeasi localitate, precum si la Muzeul Municipal din Pascani. Vizitatorii care au trecut pragul institutiei din oras, au vazut piese din folclorul specific zonei si multe alte obiecte de valoare.

  Mentionam ca Noaptea Muzeelor este un eveniment european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 15-a ediție. Inițiata de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, manifestarea adună mii de muzee și instituții culturale din zeci de țări europene care își păstrează deschise porțile în aceeași noapte. Potrivit organizatorilor, cu această ocazie, milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii.

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Mesaj dupa afisarea notelor finale la examenul de Bacalaureat. O absolventa de la Colegiul Mihail Sadoveanu cea mai mare medie din oras

  Dupa afisarea rezultatelor finale la examenul de Bacalaureat conducerea Colegiului Mihail Sadoveanu a facut bilantul. O fosta eleva a scolii a reusit sa obtina...

  Primaria Pascani – raport privind finantarea unitatilor de invatamant

  Primaria  Pascani a prezentat un raport prinvind finantarea unitatilor de invatamant din municipi Comunicatul a fost postat pe  pagina de Facebook a institutiei. “Primăria Municipiului...

  10 milioane de români, inclusiv preoţii, nu plătesc asigurări de sănătate. Ce categorie de angajaţi e majoritară

  10 milioane de români, inclusiv preoţii, nu plătesc asigurări de sănătate, numărul fiind mai mult de jumătate din cel al persoanelor care au dreptul...

  Opinii