„Noaptea muzeelor” a fost un eveniment de succes in institutiile culturale din municipiul Pascani si comunele din imprejurimi. Sambata spre duminica, palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Ruginoasa a prins viata datorita numarului mare de vizitatori.


Autocare cu turisti, copii dar si adulti, au venit din mai multe localitati sa cunoasca o parte din istoria scrisa in Ruginoasa.

Au fost circa o mie de vizitatori, au anuntat cei de la palat, si daca ar fi fost o vreme mai frumoasa, numarul lor ar fi fost mult mai mare.

Cei care nu au ajuns sa-l vada trebuie sa stie ca este deschis publicului de miercuri pana duminica, intre orele 10:00 – 17:00.

A fost noapte alba si la Centrul Cultural din aceeasi localitate, precum si la Muzeul Municipal din Pascani. Vizitatorii care au trecut pragul institutiei din oras, au vazut piese din folclorul specific zonei si multe alte obiecte de valoare.

Mentionam ca Noaptea Muzeelor este un eveniment european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 15-a ediție. Inițiata de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, manifestarea adună mii de muzee și instituții culturale din zeci de țări europene care își păstrează deschise porțile în aceeași noapte. Potrivit organizatorilor, cu această ocazie, milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii.

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider