More

  “Niște Glumeți” – lansare de carte la Biblioteca Municipală

  Array

  Eveniment cultural deosebit la Biblioteca Municipală. Scriitorul Vasile Avrămiuc şi-a lansat cea de-a 14 carte “Nişte Glumeţi”. Alături de autor s-au aflat prieteni apropiaţi, colegi, dar şi pensionari din Asociaţie. Manifestarea a avut loc ieri, 7 iulie de la ora 16.00.

  Descrierea volumului de faţă a fost făcut de învăţătoarea Carmen Pasat care după lecturare a descoperit latura umoristică şi modul în care povestirile pline de tâlc îi descriu pe prietenii autorului. Farmecul lucrării este dat mai ales de prezenţa regionalismelor şi limbajului pur moldovenesc.

  Aceeaşi părere o are şi profesoara Cristina Moroşan. Aceasta considerăvolumul “Nişte Glumeţi” uşor de parcurs și spune că limbajul folosit ne dezvoltă curiozitatea de a continua lectura.

  Un prieten de-al autorului prezent în sală s-a regăsit în poveştile din carte. Acesta l-a felicitat pe Vasile Avrămiuc pentru priceperea la descifrarea caracterelor şi acurateţea cu care a prezentat nume şi întâmplări.

  La sfârşitul evenimentului Vasile Avrămiuc i-a încântat pe cei prezenţi cu câteva rânduri în care a satirizat politica actuală.

  După prezentarea cărţii şi alocuţiuni ale invitaţilor a urmat o sesiune de autografe.
  Menţionăm că din 2005 şi până acum Vasile Avrămiuc a publicat 14 volume, plecând de la poezii, epigrame şi povestiri umoristice. Printre cele mai sonore titluri ale volumelor reamintim “Guşterii”, “Pluguşoare pentru toţi”, “La amurgul unei citadele feroviare” sau “Guvernul cui”.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI