24.1 C
Paşcani
luni, iunie 5, 2023
Array

Nimic nou, dar enervant: Gropile din asfalt ne ,,omoara” masinile. Primaria Pascani promite dublarea sumei pentru repararea strazilor, de la primavara

In Pascani, dupa zapada si inghet, nu au rasarit ghioceii care ar fi fost pe gustul poporului, ci adevarate cratere, gata sa inghita zeci de capace de roti. Si ce poate fi mai periculos ca o groapa ivita peste noapte? Una acoperita cu apa. Sunt cat vezi cu ochii pe strada Ceferistilor.

Nu este prima iarna in care se intampla acest lucru. Si in anii trecuti, plombele puse in timpul anului au fost distruse de zapada si ger, iar soferii au avut multe de patimit. Si acum au aparut cratere pe mai toate strazile, insa pe doua strazi situatia este tragica: pe Ceferistilor si Fantanele, unde sunt pline de cratere de la un capat la altul. Soferii care au ajuns astazi in aceste zone, au dat in gropi, la propriu, chiar daca au incercat sa le ocoleasca. Oamenii spun ca din cauza craterelor, bucsele si pivotii masinilor se strica.

Ghinionul şoferilor ar putea fi considerat norocul patronilor de service pentru ca, în ultimele zile, afacerea a prosperat. Numarul clientilor care au trecut pragul unui service in ultimele zile, din cauza gropilor din carosabil a crescut cu aproximativ 20 %. In cele mai multe cazuri trebuie schimbate bucsele, pivotii, capetele de bara, telescoapele. De asemenea, se duc si anvelopele sau jantele. In ce priveste reparatiile, costurile nu sunt deloc neglijabile.

Pentru ca proprietarul unei masini sa-si poata recupera cheltuiala facuta cu reparatul masinii, trebuie sa dea in judecata administratorii drumurilor, care sunt, dupa caz, primariile ori Consiliul Judetean. O alta varianta ar fi ca asiguratorul sa intreprinda acest demers, pentru a nu suporta din buzunarul propriu prejudiciul.
In acest sens, soferul trebuie sa precizeze firmei la care a incheiat politia RCA ca masina s-a defectat din cauza gropilor din oras, ori judet. Firma de asigurare este cea care da in judecata administratorul drumului. Iar pentru asta, trebuie sa aiba probe, precum fotografii, expertize sau declaratii ale martorilor, care sunt dificil de adunat. Tocmai din acest motiv, numarul proceselor intentate de catre asiguratori nu este foarte mare, conform unei firme de asigurari.

Si Primaria Pascani incepe sa demareze procedurile de licitatie, in urmatoarele zile, asa incat imediat dupa aprobarea bugetului sa incheie contractul pentru furnizare si sa inceapa lucrarile de asfaltare si plombare. Cea mai mare parte a banilor vor fi cheltuiti pentru covor asfaltic pentru cele mai deteriorate drumuri. Se are in vederea strazile Ceferistilor, Garii, Fantanele, dar si banda a doua de pe strada Moldovei. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow