10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Nimeni nu mai strange cainii de pe strazile Pascaniului. Preturi uriase pentru prinderea lor

Atentie mare la cainii vagabonzi din Pascani. Societatea de salubritate nu se mai ocupa de prinderea lor pentru a fi dusi la padoc. Asta deoarece societatea nu mai are contract cu Primaria Pascani. Anuntul a fost facut astazi chiar de directorul societatii in cadrul sedintei Consilului Local.
Mai mult, consilierii pascaneni au respins proIEctul de hotarare prin care urma sa fie stabilite noile tarife la activitatea de ecarisaj. Directorul societatii a motivate ca anul trecut a inregistrat pierderi de 70.000 de lei din acesta activitate si a propus ca pentru fiecare caine prins Primaria sa plateasca cate 239 de lei.
A fost stabilit si un plan de actiune asa incat in fiecare luna sa fie stransi 50 de caini de pe strazile Pascaniului. Asta insemna un caine si jumate pe zi, au sesizat consilierii.
Noile preturi i-au dat pe spate pe consilieri. Asta deoarece in alte orase ale tarii sunt prestate mai multe servicii, pentru bani mai putini.
Mai mult, reprezentanta unei asociatii de protectie a animalelor a spus ca la Pascani, pentru prinderea unui caine, sunt necesare 7 persoane, in timp ce in alte parti aceeasi muca este facuta de echipe de cate doua persoane.
In acelasi context un cetatean a atras atentia asupra pericolului in care sunt pusi mai ales copiii din cauza cainilor comunitari si ca de 14 ani nu s-a facut aproape nimic pentru rezolvarea acestei probleme.
Proiectul a fost respins chair daca unul dintre consilieri a propus un tarif mai mic, de 150 lei pt fiecare caine prins. Nici propunerea de externalizare a serviciului nu a prezentat interes pentru consilierii locali.
Mentionam ca padocul din Pascani este, deocamdata, inchis. Pe strazile municipiului se estimeaza ca sunt cateva sute de caini comunitari, doar o parte dintre ei sterilizati.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow