15.4 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Niciodata nu e prea tarziu: Zeci de pensionari invata sa foloseasca calculatorul si internetul la Biblioteca Municipala Pascani

 

Hotarati sa desluseasca tainele internetului, zeci de pensionri din Pascani nu au stat pe ganduri cand li s-a propus o noua experienta. Astfel acestia s-au inscris la cursurile de calculator organizate de Biblioteca Municipala Pascani. Bunicutii invata sa foloseasca mouse-ul si tastatura, sa navigheze pe internet, sa isi faca o adresa de e-mail si cel mai asteptat lucru sa discute on-line cu rudele plecate in strainatate.
Cursurile sunt gratuite si sunt tinute chiar de directorul Bibliotecii. Majoritatea dintre cursanti au peste 65 de ani si sunt la primul contact cu PC-ul. Unii dintre ei fac parte din Asociatia Pensionarilor care cuprinde peste 800 de persoane din Pascani si imprejurimi.
Costica Manea, aflat la varsta cand putini sunt cei care accepta sa raspunda unor noi provocari, s-a gandit ca nu-i strica sa stie sa foloseasca calculatorul si sa navigehze pe internet. Asta pentru a putea tine legatura mai des cu cei 15 nepoti plecati la munca prin toate colturile lumii. Cu lacrimi in ochi ne-a spus ca abia asteapta sa-si vada copiii si nepoti macar on-line, prin internet si sa vorbeasca cu ei, mai ales ca prin internet este cea mai ieftină posibilitate.
Un alt pensionar venit la cursuri spune ca desi stie cate ceva despre calculator, cursurile pe care le urmeaza sunt binevenite pentru ca in acest fel nu mai poate fi pacalit de nepoti si mai ales ii poate controla pentru a folosi internetul cu masura. El a mai spus ca a invatat sa foloseasca internetul si pentru a citi zilnic noutatile din ziare si chiar pentru a gasi informatii utile.

ziarulorizont.info

Alte articole