22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021
22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021

Nici un titlul de proprietate, in primele șase luni de mandat

credius.ro
answear.ro
fashiondays.ro
elefant.ro
oferta.oceancredit.ro
horacredit.ro/
elefant.ro
creditfix.ro
creditprime.ro

Ultimele știri

In primele șase luni de mandat noua administrație locală din Pașcani nu a reușit sa rezolve nici un dosar de fond funciar din cele aproape doua mii de cereri aflate in așteptare. Mai mult, Comisia Locală de Fond Funciar este inactivă de câteva luni de zile. Bilanțul a fost făcut chiar de edilul municipiului in ultima conferința de presa. El a motivat ca, din lipsa unui specialist in cadastru si topometrie, după pensionarea funcționarului public care a avut aceste atribuții, activitatea comisiei a fost blocata.

Primarul Marius Pintilie a mai precizat ca serviciul respectiv urmează sa fie externalizat după mai multe incercari esuate de angajare a unor specialiști. In doua săptămâni de zile ar urma sa fie încheiat un contract cu o firma de specialitate care va asigura suportul necesar, iar activitatea comisiei va fi reluată.
Nici de la Comisia Județeană de Fond Funciar rezultatele nu sunt favorabile. Din cele 50 de dosare aflate in așteptare la sfârșitul anului trecut, de la Pașcani, doar pentru o parte au fost trimise răspunsuri, multe dintre ele urmând sa fie completate.

Edilul recunoaște ca Primăria Pașcani nu are o situație clara cu modul de rezolvare a cererilor de fond funciar pe motiv ca nu sunt suficienți salariați. Unul din cei doi funcționari cu atribuții in acest sens și-a cerut transferul, de curând, la Primăria comunei Siretel, a mai spus primarul pascanean.

Menționăm ca in campania electorala actualul edil a promis cetățenilor ca va avea ca prioritate eliberarea titlurilor de proprietate, cetățenilor care așteaptă, de mult, rezolvarea acestei probleme. Din 1991 si pana acum, in baza drepturilor prevazute de toate legile fondului funciar au fost inregistrate la Primaria Pascani peste 6700 de cereri de retrocedare si punere in posesie.
Timp de 30 de ani de zile, doar 4656 au fost rezolvate, iar peste 2000 inca nu au fost solutionate din care cateva sute cu hotarari judecatoresti definitive. De asmenea in asteptare, la Comisia Judeteana de Fond Funciar sunt aproape 50 de dosare. Din suprafata totala a municipiului Pascani de cca 7400 de hectare, 6420 au fost puse la dispozitia Comisiei Locale de Fond Funciar pentru a fi inapoiate fostilor proprietari sau mostenitorilor de drept. Deocamdata nu se stie cat teren mai este la dispozitia municipiului Pascani.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.3 ° C
22.8 °
19.9 °
88 %
2.8kmh
34 %
joi
30 °
vin
31 °
sâm
26 °
Dum
26 °
lun
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI