-0.4 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Nici un șofer nu se iartă! Acțiune a polițiștilor în Municipiu și comunele arondate

Nici un șofer nu se iartă! Acțiune a polițiștilor în Municipiu și comunele arondate

Zilnic sunt acțiuni ale polițiștilor pe drumurile publice pentru a preveni accidentele rutiere și nu numai. Pentru neregulile găsite se dau amenzi iar șoferii rămân pietoni. Din vizorul oamenilor legii nu scapă nici căruțele, bicicliștii sau autovehiculele. Valoarea sancțiunilor aplicate zilele trecute de polițiștii pășcăneni și cei de la Rurală a fost de aproape zece mii de lei. Câțiva dintre ei s-au ales și cu dosare penale iar cercetările în cauză continuă.

 Dosar penal pentru un tânăr din comuna Vânători ce a fost depistat de oamenii legii conducând un tractor ce tracta o remorcă neânregistrată. Băiatul în vârstă de 26 de ani este în continuarea cercetat. Acesta este unul dintre exemplele date de oamenii legii ce au participat zilele trecute cu 12 mașini pe raza Municipiului și comunelor arondate.

“În perioada de 09-11 februarie a.c., poliţiştii Poliţiei Municipiului Paşcani şi Secţiei 6 Poliţie Rurală Paşcani, au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea faptelor comise cu violenţă, comerţului ilicit şi evenimentelor rutiere. Au fost folosite 12 autovehicule şi legitimate 42 de persoane. Au fost verificate 5 mijloace hipo şi controlate 20 de autovehicule. Au fostaplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 22 conform Legii nr. 61/1991, 5 conform OUG 195/2002, 1 conform H.G. 984/2004, iar restul pentru alte abateri. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 9.530 lei. A fost constatată o infracţiune. Au fost reţinute 2 pemise de conducere.” au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Azi noapte,  13 februarie a.c., în jurul orei 01.00, poliţiştiii din cadrul Biroului de Ordine Publică Paşcani au oprit pentru control, pe str. Grădiniţei din oraș, un autoturism,  condus de un bărbat în vârstă de 27 ani, din Tătăruşi. În urma verificării documentelor autoturismului s-a constatat că acesta are autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, faptă prev. şi ped. de art. 334, alin. 1 Cod penal.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow