17.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023
Array

Nici un răspuns în legătură cu ajutoarele alimentare de la UE

Mii de persoane încă aşteaptă pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană deşi în anii trecuţi aceste erau distribuite în noiembrie. În această situaţie se află aproximativ 4000 de locuitori ai municipiului care beneficiau de aceste ajutoare. Problema a fost adusă astăzi în atenţia administraţiei locale de o păşcăneancă care spune că asteaptă de luna trecută pachetul cu ulei, zahăr, paste şi alte produse ce îi sunt utile.

Administraţia locală spune că nu ştie nimic de aceste ajutoare care în mod normal trebuiau să fie distribuite până acum. Reprezentanţii Primăriei susţin că aşteaptă notificare din partea Consiliului Judeţean pentru a merge după pachete.

Aceeaşi situaţie este şi la Târgu Frumos. Aici peste 1500 de oameni nevoiaşi trebuie să primească ajutoare alimentare. Purtătorul de cuvânt al instituţiei crede că ar fi o problema cu licitaţia acestor produse.

Nici cei peste 1300 de beneficiari din Hîrlău nu au primit nimic din partea Uniunii Europene. Edilul oraşului, Constantin Cernescu crede că  problema e de la furnizori, dar nu are o confirmare concretă.

În aceeaşi situaţie se află şi comunele învecinate.
Menţionăm că programul de ajutorare a persoanelor defavorizate se desfăşoară în ţara noastră pe perioada 2014- 2020. Programul este finanţat în proporţie de 85% din Fondul de ajutor European, iar 15% din bugetul naţional. Pachetul conţine 10 produse alimentare de baza de la zahăr sau ulei până la conserve de carne sau pastă de tomate.

Alte articole