26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Nici un leu pentru colectare selectiva. Argumentele primarului sunt gresite

- Advertisement -

Municipiul Pascani nu isi permite sa cheltuie cca 50 000 de lei pe an, pentru cumpararea si distriburirea de saci menajeri locuitorilor de la case , pentru colectarea selectiva a deseurilor reciclabile. Precizarile au fost facute de primarul Marius Pintilie in cadrul unei conferinte de presa. Edilul a spus ca anul trecut actiunea nu a fost rentabila si ca in acest an proiectul nu va mai primi finantare de la bugetul local. Primarul sustine ca au fost cheltuiti cca 40 000 lei si au fost colectate deseuri se cca 20 000 lei.

Mai mult, el a prezentant o situatie cu cantitatile de deseuri colectate din care reiese ca ar fi crescut gradul de colectare in a doua jumatate a anului trecut, fara saci menajeri.

In realitate cifrele prezentate de edil sunt gresite. Campania de informare pentru colectare selectiva a fost aprobata de consilieri la sfarsitul lunii iunie 2020. In iulie a fost facuta achizitia, iar din august au inceput sa fie impartite pliantele si sacii menajeri, nu din primele luni ale anului. La inceput de catre reprezentati ai Primariei si ai asociatiei judetene ADIS, apoi de muncitorii operatorului de salubritate. Din cei 46 200 lei alocati au fost cheltuiti doar 20 460 lei. Cam aceeasi suma prezentata de primar, incasata din colectarea selectiva.
De asemenea catitatile de deseuri selectate au crescut in toamna anului trecut, ca efect al impartirii sacilor de colectare, locuitorilor de la case.

Si repezentantii asociatiei au ajuns la concluzia ca in localitatile unde primariile impart saci menajeri, procentul de colectare selectiva este mai mare. Ei recomanda acesta solutie, deoarece se poate vedea mai usor daca gunoiul selectat este contaminat, sau nu, cu menajer sau deseuri vegetale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow