Primăria Pașcani susține că în față Halei Centrale de la intrarea în Piața Deal nu poate fi amenajată o parcare auto din cauza condițiilor impuse de pompieri. Caille de acces trebuie să fie libere, nu ocupate, pentru a fi posibile intervențiile în situații de urgență. Din acest motiv pe porțiunea de stradă din față halei nu vor mai fi amplasate nici chioșcurile sau tarabele comercianților, zona urmând să rămână liberă.

Viceprimaria Gabriela Nedelcu atrage atenția că dacă nici de acesta dată proiectul popus de executiv nu va fi aprobat și de consilierii din opoziție, mai mulți comercianți, rămași fără contract sau cu avizele expirate, ar trebui să își închidă afacerile iar altii să plătească tarife mult mai mari pentru închirierea terenului.

Este vorba despre solicitarea de transformare a unei porțiuni din stradă Eugen Stamate 1507 mp, în platou comercial pentru extinderea Pieței Deal. În expunerea de motive se arată că măsură este necesară pentru că nu sunt spații suficiente pentru acoperirea cererilor din partea unor comercianți și producători dar și pentru relocarea celor care au fost deja evacuați iar încasările vor crește veniturile la bugetul local.

De cealaltă parte consilierii liberali susțîn că în față Halei Centrale,  acolo unde consilierul Marius Pintilie are un restaurant și un market, să fie amenajată o parcare pentru mașini, din bani publici. Conform unei schițe prezentate pe rețelele de socializare, chiar la intrarea în piață ar trebui să fie două rânduri de parcări, câte una pe fiecare parte a străzii.

Propunerea opoziției a stârnit reacții vehemente din partea unor pietari. Ei consideră că municipalitatea ar trebui să le ofere condiții mai bune pentru comerț iar piață să fie extinsă.
Proiectul va fi supus din nou aprobării Consiliului Local în ședința programată pe 28 martie de la ora 10.00. Fiind vorba despre patrimoniul public sunt necesare 2/3 din voturi, inclusiv a unor consilieri din opoziție.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider