4.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Nici o cerere de esalonare sau scutire a datoriilor nu a fost aprobata. Viceprimarul ameninta ca renunta la Piata daca datornicii vor fi iertati

Legislativul pascanean nu a aprobat nici o cerere de esalonare saau scutire de la plata datoriilor catre bugetul local depuse de cateva societati comerciale si persoane fizice.
Doar locatarii de la ANL au beneficiat de scutirea unor penalitati calculate retroactiv si ilegal de Primarie, proiectul fiind aprobat cu unanimitate de voturi.
Restul proiectelor au fost amanate pana la rezolvarea unor litigii aflate deja pe rol sau pentru completarea dosarelor cu anchetele sociale, la interventia secretarului Mircea Zuzan.
In acelasi context viceprimarul Vasile Axinte a atras atentia ca unele dintre aceste societati obisnuiesc sa nu isi achite datoriile catre bugetul local desi fac alte investiti, si ca detin mai multe spatii comericiale din Piata Vale fara sa plateasca un leu, de ani de zile. Axinte a mai spus ca sunt foarte multe situatii asemanatoare in cele doua piete pascanene si a cerut fermitate din partea consilierilor pentru luarea masurilor legale, in vederea recuperarii debitelor. Viceprimarul pascanean a amenintat ca va renunta la acesta activitate daca consilierii vor aproba cu usurinta cererile de esalonare sau chiar de scutirea de la plata datoriilor, venite din partea acestor comercianti.
Mentionam ca au solicitat esalonarea datoriilor societatea B.I. Andru S.R.L. pentru suma de 10.116 lei, societatea S.C. Dalia & Radu S.R.L. pentru suma de 11 241 lei, S.C. Laris Impex S.R.L. – 7449 lei si Legume SA Pascani petru suma de 94 648 lei.
De asemenea au mai fost amanate cererile de scutire de la plata penalitatilor pentru neplata taxelor si impozitelor locale depuse de Atodiresei Octavian si Boaru I. Gheorghe.
Orizont.info

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow