22.3 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
22.3 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
Array

Nici 30% dintre elevii ieşeni de clasa a VIII-a nu au promovat simularea la matematică

Ultimele știri

Numai 46% dintre elevii care au susţinut simularea au reuşit să obţină o medie mai mare de cinci. Iaşul este din acest punct de vedere pe locul 25 în ţară. La matematică au fost cele mai slabe teze, doar 29% obţinând note de trecere.
Deşi rezultatele finale se afişează în şcoli în cursul zilei de astăzi, încă de zilele trecute se cunoaşte procentajul de promo­vabilitate a examenului de simulare la clasa a VIII-a. În judeţul Iaşi, rezultatele sunt sub limita aşteptărilor, din cei 8.613 doar 46,14% au obţinut note de trecere. Astfel, oraşul nostru se află pe locul 25 din cele 42 de judeţe şi pe locul doi în regiunea Moldovei. Pe primul loc se află Suceava, cu un procent de promovabilitate de 55,33%, iar pe ultimul loc Botoşaniul cu 38,27%. Spre deosebire de anul trecut, când la nivel de ţară au luat simularea la examenul de capacitate 75,89%, anul acesta nici 50% nu au reuşit să obţină o notă de minimum 5 la una sau ambele probe scrise.
Cel mai prost s-au descurcat elevii la proba de matematică, unde subiectele au fost şi mai grele ca cele de anul trecut. În Iaşi au luat notă de trecere la proba de Limba şi literatura română 67,2% de elevi, în timp ce la matematică doar 29,4% au trecut cu minimum nota 5. „Notele de la matematică indică un nivel scăzut de pregătire a elevilor, în condiţiile în care subiectele au fost concepute pentru un nivel mediu, tipic oricărei evaluări de masă“, a precizat public Remus Pricopie, ministrul Educaţiei. Din cauza rezultatelor slabe, ministerul a luat o serie de măsuri suplimentare pentru pregătirea elevilor, mai ales în şcolile unde promovabilitatea este foarte mică. Părintii vor fi informaţi asupra situaţiei elevilor în cadrul sedinţelor cu părinţii şi li se vor prezenta acestora soluţiile pe care şcoala le are în vedere pentru fiecare elev în parte. Lucrările fiecărui elev vor fi analizate la nivelul clasei, pentru a se identifica punctele slabe şi pentru a se insista pe noţiunile neînţelese şi neînvăţate. De asemenea, se vor efectua ore de pregătire pentru examinarea naţională din vară. Simulările examenelor din cadrul Evaluării Naţionale s-au desfăşurat în perioada 18-20 februarie, iar exa­me­nele finale vor avea loc în perioada 23 iunie – 1 iulie, când se vor afişa rezultatele finale.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
22.3 ° C
24.1 °
21.3 °
62 %
2.1kmh
78 %
Dum
21 °
lun
28 °
mar
30 °
mie
30 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI