More

  Nesimțitul primarului. O familie de sinistrați suferă din cauza unui funcționar fără chef de treabă – VIDEO

  Array

  Un functionar de la Primaria Pascani isi bate joc de o familie cu 8 persoane ramasa pe drumuri, dupa ce focul le-a mistuit casa si lucrurile. Desi a primit sarcina de a bransa cat mai grabnic un apartament social la curent electric, barbatul nu a facut nimic timp de cateva zile, iar sinistratii locuiesc in conditii greu de imaginat.

  ing mart si familia cu pb
  Uitati-va bine la el. Se numeste Iacob Mart, este inginer la Gospodaria Comunala, specialist in situatii de urgenta, salariat din bani publici pentru a fi la dispozitia comunitatii.

  In realitate se ocupa cu… taiatul frunzelor la caini si din cand in cand mai primeste cate o sarcina de la primar. Cea mai recenta misiune a fost cea de a ajuta o familie sinistrata sa se mute de urgenta intr-o locuinta sociala. Nu trebuia decat sa invarta cateva hartii asa incat apartamentul respecitv sa fie rebransat la curentul electric. A trecut mai bine de o saptamana, iar problema nu a fost rezolvata, cei 8 pascaneni ramasi fara casa, haine si lucruri traind in conditii de nedescris, intr-o camera de camin.

  Oamenii au incercat sa rezolve singuri acesta problema, dar s-au lovit de nesimtirea acestui functionar public. S-au dus ei la ghiseul furnizorului de energie, au asteptat cateva ore la rand, dar actele date de salariatul primariei erau completate gresit.
  Au luat-o de la capat, dar ce sa vezi: functionarul care trebuia sa rezolve problema s-a suparat ca nu este lasat sa doarma in papuci, ca este pus la treaba de niste sarmani si sa nu mai fie deranjat.
  Contactat de reporterii TV BIT, ingineriul Iacob Mart a refuzat sa comenteze acesata situatie.

  Problema aparent simpla, care trebuia rezolvata in maxim doua zile a scos la iveala lipsa de eficienta a autoritatilor locale in astfel de situatii de urgenta. Reprezentantii Primariei spun ca se vor ocupa personal de acesta problema si familia ramasa fara adapost va primi o locuita sociala in cel mai scurt timp.

  Pana atunci, sinsitratii cazati intr-o camera de camin la Colegiul CF Unirea, trebuie sa mai astepte. Asta desi sunt nevoiti sa traiasca intr-o camera de cativa metri patrati, fara caldura, cu paturi fara saltea si arcuri, ferestre invechite prin care intra frigul, iar usa de la intrare in camera sta sa pice. Mai mult, toaleta la comuna este intr-o stare deplorabila.

  Cine vrea sa ajute familia cu alimente, haine, bani sau materiale de constructii sa apeleze numarul de telefon 0732 08 37 25, Catalina Lazarica. www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  Profesorii solicita 50% reducere la transportul public local

    Profesorii si personalul contractual din scolile pascanene care fac naveta in suburbii,  ar putea beneficia de reducerea cu 50% a costului abonamentelor pe transportul...

  Femeie din Cristești dată dispărută

  Poliţiştii ieşeni caută o femeie care a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI