More

  Nepasare fata de noul regulament de salubritate. Doar o propunere de modificare, de la Politia Locala

  Array

  Pascanenii nu sunt interesati de proiectul de regulament privind serviciile de salubritate care urmeaza sa fie aprobat si implementat la nivelul judetului Iasi desi va avea un impact major. Documentul a fost publicat pe site-ul Primariei Pascani in vederea consultarii si completarii lui cu opinii si propuneri de la cetateni, asociatii sau societati comerciale. Ultima zi de depunere a fost 8 octombrie urmand ca pe data de 28 octombrie ora 14.00 sa aiba loc dezbaterea publica.
  Singurele interventii la proiectul de regulament au fost facute de Politia Locala. Inspectorii de mediu din cadrul serviciului au propus 11 amendamente din care doua au fost deja insusite de asociatia judeteana de salubritate.
  Regulamentul urmează să fie aprobat şi de Consiliile Locale după care va fi însuşit de ADIS.
  Cea mai importanta prevedere din regulament este introducerea taxei de salubritate, obligatorie pentru toti locuitorii. Unii primari printre care si cel din Pascani nu sunt de acord cu aceasta modificare si vor ca serviciile de salubritate sa fie prestate in continuare pe baza contractelor .

  Documentul cuprinde si o serie de reguli care vor deveni obligatorii cel mai probabil de anul viitor atât pentru persoanele fizice cât şi cele juridice, în legătură cu fluxurile de colectare valorificare şi eliminare a deseurilor Judeţul Iaşi a fost împărţit în patru zone de lucru. Din prima face parte municipiul Paşcani şi oraşul Târgu Frumos precum şi comunele din împrejurimi iar oraşul Hârlău şi comunele Deleni şi Scobinţi fac parte din zona 4.
  Colectarea deşeurilor ar urma să fie făcută separat pe patru categorii: deşeuri reziduale, hârtie şi carton, plastic plus sticlă şi fier. La blocuri preluarea va fi făcută de la puncte de colectare amenajate de Primărie. În cartiere de case din oraş colectarea va fi făcută după cum urmează: din poartă în poartă pentru deşeurile reziduale şi la punctele de colectare pentru cele reciclabile. În regulament sunt prevăzute şi orarul de colectare.
  Deşeurile reziduale trebuie colectate zilnic de la 1 aprilie până la 30 septembrie şi la trei zile din octombrie până la sfârşitul lunii martie. De asemenea deşeurile reciclabile vor fi colectate o dată pe săptămână iar sticlă o dată la două săptămâni. Ele vor fi transportate de unul dintre operatori la staţia de transfer de la Ruginoasa pentru administratiile din zona Paşcani şi Târgu Frumos iar deşeurile rămase vor fi transportate la groapa ecologică de la Iaşi. Menţionăm că odată cu adoptarea noului regulament va fi anulat regulamentul local aprobat de consilierii păşcăneni prin hotărârea 137 din 31 august 2015.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI