26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Nemulțumiri din cauza lucrărilor de demolare a clădirii RETROM. Primarul face apel la răbdare – FOTO

- Advertisement -

Activitatile de demolare a cladirii RETROM de pe strada Moldovei din municipiul Pascani au starnit nemultumiri in randul cetatenilor din zona. Zgomotul produs de utilaje pentru daramarea zidurilor de beton dar si praful din urma lucrarilor, ii deranjeaza pe pascanenii care locuiesc in apropiere.

Primarul municipiului, Marius Pintilie, a precizat intr-o conferinta de presa ca stie de aceste nemultumiri si ii roaga pe oameni sa mai aiba un pic de rabdare. Autorizatia de construire are o valabilitate de doi ani, dar investitorul are tot interesul de a termina cat mai repede lucrarile si de a amenaja zona.

In urma cu cateva zile, a fost pusa la pamant aproape jumatate din constructia fostei fabrici. Pascanenii nostalgici au inceput sa filmeze demolarea cladirii emblema a municipiului Pascani, din timpul comunismului.

Potrivit unor declaratii facute de reprezentanti ai fostei administratii din Pascani, clădirea din față ar urma a fi dărâmată și în locul ei va fi făcută o parcare pentru clienți cu 200 de locuri, iar halele din spate se doresc a fi reamenajate pentru spații comerciale. Suprafata centrului ar urma sa fie de peste 19.000 mp.

Vor fi scoase pentru inchiriere spatiile, iar potrivit unor informatii din online, acolo ar urma sa ajunga retaileri cunoscuti, precum Jysk, Noriel, CCC sau KFC, pe modelul galeriei comeciale deschise la Roman.

Reamintim faptul ca RETROM Pascani a fost infiintata in anul 1979. In 2003, cand a fost privatizata, firma avea un numar de aproape 400 de salariati iar cu un an in urma o cifra de afaceri de 29 de miliarde de lei dar si datorii totale de 47 de miliarde de lei, potrivit presei judetene.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow