16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Negocieri salariale la Primăria Paşcani. Primarul stabileşte cine câştigă mai mult sau mai puţin, consilierii aprobă

Tensiune maximă în Primăria Paşcani. Salariaţii instituţiei aşteaptă cu sufletul la gura să afle ce salarii vor încasa începând cu data de 1 august, după intrarea în vigoare a noii legi a salarizării bugetare, de la 1 iulie.
În cursul zilei de ieri a avut loc o întâlnire informală între conducerea Primăriei şi funcţionarii / personalul contractual în cadrul căreia au fost prezentate noile principia de salarizare.
De acesta dată decizia sta în pixul primarului. El stabileşte dacă un functionar va primi un salariu mai mic sau mai mare, în funcţie de activitatea pe care o desfăşoară, conform fisei postului şi a sumelor stabilite în bugetul local iar consilierii urmează să aprobe noile grile de salarizare. Mai exact conform noii legi funcţionarii publici vor fi plătiţi după principiul ierarhizării fiind stabilite doar nivelul minim şi cel maxim de plată.
Reprezentaţii Primăriei spun că nu vor fi diminuări de salarii ci doar majorări, cu câteva excepţii. De asemenea ar urma să aibă loc negocieri împreună cu sindicatele pentru stabilirea noilor venituri.
Directorii sau şefii de servicii care acum câştiga mai mult decât primarul vor trebui să aibă salarii mai mici decât viceprimarul, sub 7975 lei brut. În acesta situaţie se afla şefa Serviciului de Finanţe Publice Locale. Asta deoarece conform noii legi, cel mai mare salariu în Primărie îl are primarul apoi viceprimarul, secretarul, directorii, şefii de servicii, funcţionarii publici şi personalul contractual. În acest an pe statul de plată al administraţiei publice păşcănene se afla peste 270 de persoane, cu tot cu posturile vacante.

Mentionam ca pentru restul categoriilor de bugetari noua lege a salarizarii opereaza incepand cu data de 1 ianuarie 2018.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow