4.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Negocieri: Primaria Pascani va cumpara energie cu 20% mai ieftina

Negocieri importante pentru Primaria Pascani. In cursul zilei de astazi reprezentantii institutiei impreuna cu cei de la EON Electrica au renegociat contractele de furnizare a energiei electrice atat pentru Primarie cat si pentru institutiile publice din subordinea Consiliului Local.
in urma discutiilor, s-a ajus la concluzia ca pentru Primarie si iluminatul public stradal preturile de furnizare a energiei electrice vor scadea cu 20%, iar la scoli, regii si cresa si institutiile de cultura cu 7%. Noile tarife vor fi operationale imediat dupa semnarea actelor aditionale, pentru o perioada de un an de zile.
Chiar daca vorbim de o reducere procentuala a tarifelor de furnizarea a curentului electric, in bugetul local nu se va resimti acesta masura. Asta deoarece, in cifre reale preturile la energie au crescut semnificativ in acest an si va mai creste pana la dublarea lor comparativ cu valorile de anul trecut. De exemplu bugetul alocat in acest an pentru plata facturile la energie este de 10,8 miliarde de lei vechi suma care a fost cheltuita aproape in totalitate in primele sapte luni ale anului ( 9,95 mld lei vechi). Reprezentantii administratiei locale sustin ca va fi nevoie de rectificare bugetara pentru acoperirea deficitului pana la sfarsitul acestui an.

Orizont.info

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow