13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023

Negocieri pentru cumpărarea şi vânzarea de energie electrică, la regia de termoficare

Negocieri la regia locală de termoficare privind cumpărarea de energie electrică, după ce actualul furnizor a anunţat că va majoră tarifele cu 40%, începând din luna noiembrie, Este vorba despre EON care vrea sa  creasca preţul de la 170 lei 253 lei pe megawat. Din acest motiv RAGCL Paşcani caută un alt furnizor de energie care să aibă preţurile mai mici iar ofertele nu au întârziat să apară. De exemplu Electrică furnizare a oferit un preţ de 235 lei, Enel 228 iar CEZ 220 lei pe megawat.

Conducerea unităţii spune că negocierile continuă pe motiv că regia are interes să şi vândă energia care poate fi produsă de motorul cu cogenerare de la CT5. Este vorba despre o cantitate de 1000 – 1200 de megawati pe an, cam tot atât cât consuma unitatea într-un an de zile Până acum doar un furnizor ar accepta să cumpere energia electrică produsă de RAGCL Paşcani, dar la un preţ de 140 lei pe megawat, în condiţiile în care se va găsi o cale legală de achiziţie directă nu din piaţă
O altă soluţie ar putea fi ca regia păşcăneană să vândă direct energia electrică Primăriei Paşcani, la cel mai mic preţ de pe piaţă. Menţionăm că sistemul de cogenerare nu a funcţionat anul trecut atât din motive tehnice cât şi pentru că pretul de vânzare a fost prea mic. Acum regia ar urma să încaseze pe lângă banii primiţi de la beneficiar şi o bonificaţie de 220 lei pentru fiecare megawat produs în condiţii de eficientă de la Transelectrica.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow