11.5 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

Negocieri fara rezultat. APA Vital nu vrea contracte individuale. Primarul da asigurari ca apa nu va fi inchisa

Jumatate de zi de negocieri fara nici un rezultat concret, pe tema incheierii contractelor de furnizare a serviciilor de apa si canal la Pascani. Astazi o delegatie de la APA Vital Iasi s-a intalnit cu primarul municipiului pentru a discuta acesta problema . Edilul pascanean spune ca a obtinut garantii ca apa nu va fi intrerupta la Pascani, pana cand problema contractelor va fi rezolvata.
Ingrijorati de acesta situatie, zeci de pascaneni s-au adunat astazi in fata Primariei. Ei au cerut adminstratiei locale sa oblige operatorul iesean sa incheie contracte individuale pentru furnizarea apei, fara alte conditii. Dupa negocieri, primarul Pantazi a spus ca APA Vital SA a respins categoric incheierea de contracte individuale la bloc, in conditiile actuale sau chiar si cu apometrele pe casa scarilor, pe motiv ca isi pierde licenta de functionare.
Propunerea primarului va fi discutata si maine in cadrul sedintei Consiliului Director al asociatiei judetene de apa si canal Iasi. Daca nu va fi aprobata, Pantazi spune ca singura varianta va fi scoaterea apometrelor pe scara blocului si incheierea de conventii individuale investitia urmand sa fie facuta de APA Vital Iasi.
Tot astazi au avut loc negocieri dure intre noul operator si societatea Rompak Pascani, la care a participat si primarul Pantazi.
Problemele au aparut din cauza statiei de epurare care preia apele industriale ale acestei societat, cu o concentratie mai mare decat cea admisa de normele de mediu, ceea ce implica costuri suplimentare, neplatite pana acum la Prest Serv Apa SA. Pantazi spune ca daca apele deversate in Siret vor depasi acesti parametri atunci, operatorul care va exploata statia de epurare va primi sanctiuni dure de la Apele Romane.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow