9.5 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Negocieri fara niciun rezultat privind bataia de la Ruginoasa. Localnicii dau vina pe jandarmi si politie – VIDEO

 

 

Negocieri fara nici un rezultat la Ruginoasa despre modul de organizare a bataii traditionale dintre valeni si deleni care are in fiecare an pe 31 decembrie. Timp de aproape doua ore, reprezentantii Politiei Judetene, Jandarmeriei, ai Prefecturii si Parchetului precum si cei ai administratiei locale au discutat astazi, 28 decembrie cu liderii celor doua grupari, in sala de festivitati a Primariei. Scopul intalnirii a fost acela de ai convinge pe combatanti sa renunte la bate, lanturi sau cutite, iar evenimentul sa fie organizat asa cum era in urma cu multi ani, atunci cand astfel de batai aveau loc cu biciurile nu cu arme albe. Autoritatile au prezentat chiar si imagini socante inregistrate anul tocmai pentru a preintampina evenimentele sangeroase avand in vedere ca in ultima zi a anului 2011 au rezultat cateva victime, una fiind transportata in coma la spital.
Si chestorul Ioan Scripniciuc, seful IPJ Iasi a tinut sa aminteasca ca la aproape un an de la evenimentele sangeroase care au avut loc la ,,bataia traditionala de la Ruginoasa” procurorii au finalizat instrumentarea dosarului si i-au trimis in judecata pe cei vinovati. Este vorba despre 10 persoane care urmeaza sa fie judecate pentru infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri in forma agravanta, infractiunea de tentative de omor dar si pentru violente minore.
In loc sa se ajunga la o concluzie pasnica o parte dintre consilierii locali au dat vina pe autoritatile locale. Ei au spus ca mai bine ar fi ca jandarmii si politistii sa nu mai fie prezenti la fata locului, asa cum se intampla pana nu demult, tocmai pentru a nu da o amploare exagerata evenimentului. Consilierii au argumentat ca fara politie si televiziune tinerii vor fi mai putin tentati sa iese in evidenta cu astfel de fapte de violenta, in numele traditiei locale. Altii dintre ei au mai spus ca mascatii sunt incitati si chiar incurajati la violente de unii sateni si civilii care vin sa vada aceste traditii unice.
Nu a scapat de critici nici ediul sef al comunei. Bogdan Abalasei, subprefectul judetului Iasi l-a criticat pe primarul Ionel Muraru ca a semnat autorizatia pentru acest eveniment fara sa fie specificata locatia, ora de desfasurare si mai ales responsabilii, conform prevederilor legale.
Si protopopul Pavel Postolache a participat la sedinta. El a incercat sa ii convinga pe organizatori ca astfle de traditii pot avea loc si fara actiuni violente si a dat citire unui mesaj din partea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=u-36H0qAv7k]
ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce mai găsim în trafic: șofer cu alcoolemie de 1,28 mg/l, la Târgu Frumos

Un tanar de 25 de ani a fost prins de politistii din Targu Frumos la volanul unei...

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil. Data-limită până la care se pot depune actele pentru dosarul...

Spitalul de Urgență Pașcani angajează cinci muncitori calificați. Se caută zidari, liftier, fochist și instalator

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Județul Iaşi, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a...

POLIȚIA INTERNETULUI: Guvernul Cîțu pregătește cenzura pe YouTube, Facebook, Tik-Tok și toate rețelele sociale. CNA va putea amenda și bloca pe oricine

Profitând de faptul că toată lumea este atentă și preocupată cu criza politică și dezastrul sanitar, Guvernul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI