23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022

Negocieri esuate pentru reconfigurarea comisiilor de specialitate. Dediu: Bodoasca conduce Primaria. Pintilie, un primar mincinos!

13 ianuarie, zi cu ghinion pentru opozitia din legislativul pascanean. In cursul zilei de miercuri, incepand cu ora 10.30, in sala de audiente au fost purtate negocieri intre PNL si PSD pentru modificarea configuratiei comisilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Pascani.

La discutii au participat consilierii Mihai Dediu si Gabriela Nedelcu, din partea PSD iar din partea puterii, primarul Marius Pintilie, viceprimarul Cristian Ratoi, administratorul public Claudiu Bodoasca si consilierii locali Catalin Conache, presedintele Comisiei Juridice respectiv Petronica Constantinescu, de profesie avocati.

Social democratii au solicitat, inca de anul trecut, ca numarul de mandate din comisii sa fie impartit asa incat sa fie respectat rezultatului alegerilor locale.

PSD cu mai multe voturi la Consiliul Local a obtinut 8 mandate iar PNL, cu cateva sute de voturi mai putin, a obtinut acelasi numar de consilieri. Prin urmare in cadrul comisiilor de specialitate cele doua formatiuni ar trebui sa aiba acelasi nivel de reprezentate, dar liberalii, avand majoritate impreuna cu Pro Romania, a preluat controlul in trei din ele.

Consilierii PSD au cerut modificarea hotararii si rediscutarea acestui subiect.
Pentru evitarea unui blocaj administrativ, la ultima sedinta de anul trecut, primarul Marius Pintilie a promis opozitiei ca va rezolva acesta problema si ca vor fi purtate negocieri in acest sens. Avea nevoie de votul lor pentru ca cei doi consilieri supleanti de la PNL sa poata depune juramantul si sa obtina, din nou, majoritatea in legislativul local.

Acum, consilierii PSD sustin ca au fost pacaliti!  Ei au spus ca au plecat imediat cand au aflat ca primarul si consilierii liberali nu vor sa respecte rezultatul alegerilor. Li s-a propus sa pastreze controlul Comisiei de Educatie si Sanatate si sa mai obtina presedentia la inca o comisie, dar fara majoritate, iar PNL sa controleze, ca si pana acum, trei comisii si sa cedeze presedentia uneia dintre ele.

Consilierul Mihai Dediu sustine ca negocierile ar fi fost blocate de administratorul public Claudiu Bodoasca cel care ar conduce, cu adevarat, Primaria Pascani. El a anuntat ca opozitia va sesiza instanta de judecata pentru respectarea rezultatului alegerilor locale si ca va monitoriza administratia locala, acum  pe cateva teme importante cum ar fi de exemplu, eutanasierea cainilor fara stapan, vaccinarea anti Covid-19 si evacuarea comerciantililor din Piata Vale. Dediu a mai spus ca va acorda asistenta juridica celor care se considera nedreptatiti.

Contactat de BIT TV primarul Marius Pintilie a precizat ca relatarile consilierilor din opozitie nu sunt adevarate si ca va prezenta un punct de vedere in cadrul unei conferinte de presa. Admnistratorul public Claudiu Bodoasca a refuzat sa faca comentarii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani otrăvește pământul cu gunoaiele de pe domeniul public

Primăria Pașcani continua sa transporte remorci cu gunoaie, in...

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow