11.5 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

Negocieri esuate pentru noul sediu al bibliotecii. Solutia, o hotarare mai veche dar neaplicata

Negocieri esuate pentru cumpararea fostului magazin Siretul Pascani , locul unde urma sa fie amenajat noul sediu al Bibliotecii Municipale. Administratia locala spune ca nu a primit nici un raspuns pana acum, de la societatea financiara care a cumparat o parte din activele fabricii de perdele. Asta desi propunerea de achizitie a fost una generoasa 150.000 de euro, doar pentru o parte din cladire.
Edilul pascanean sustine ca problema poate fi rezolvata ,macar provizoriu, prin valorificarea unei hotarari a consiliului local aprobata din anul 2011, dar nepusa in practica pana acum . Legislativul local de atunci a repartizat pentru noul sediul al bibliotecii un spatiu liber aflat la mezaninul blocului G1 B, in suprafata de 497 mp.
Noua locatie poate fi amenajata cu bani putini pentru ca biblioteca sa fie mutate acolo. Edilul sef estimeaza ca ar fi necesare cateva miliarde de lei pentru scara de acces, utilitati si amenajarile interioare. Investitia ar urma sa fie realizata in prima parte a anului viitor, daca banii necesari vor fi cuprinsi in buget si lista de investitii.
Noua locatie va fi provizorie pentru biblioteca. Edilul pascanean sustine ca dupa renovare Palatul Cantacuzino va fi transformat in sediu pentru biblioteca si muzeul municipal.
Mentionam ca Biblioteca Municipala din Pascani a fost infiintata in anul 1950. La inceput a functionat in incinta Casei de Cultura dupa care a fost mutata intr-o casa boiereasca nationalizata unde isi desfasoara activitatea si acum. Cladirea este veche si intr-un stadiu avansat de deteriorare, motiv pentru care institutia trebuie mutata in alta parte.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow