More

  Negociatorul ApaVital: Consilierii liberali au abandonat discuțiile. S-au ascuns! Dacă-i dibuiți, dacă le aflați bârlogul, spuneți-le că eu încă îi caut și îi aștept la discuții

  Array

  Sambata trecuta de la ora 10.00 in sala de seminarii a Primariei Pascani a avut loc o noua runda de discutii intre negociatorul desemnat de ApaVital si, de aceasta data, cativa reprezentantii de scara. Nici de aceasta data in sala nu au fost prezenti consilierii locali. In urma acestor intalniri reprezentantul operatorului iesean a trimis urmatoarea scrisoare deschisa:

  Dragi pășcăneni,
  Am urmărit emisiunile difuzate la posturile locale de televiziune în ultimele câteva săptămâni, discuțiile din spațiul public, am participat eu însumi la emisiuni TV și, mai important, la numeroase întâlniri cu locuitori ai Pașcaniului, cu consilieri locali, cu administratori de asociații de proprietari / locatari, cu titulari de contracte de branșament și, evident, cu celebra „societate civilă”. Urmare acestor întâlniri, am a face câteva observații privitoare la prezența și activitatea mea la Pașcani, daca nu vă este cu supărare:
  1. S-a lansat în spațiul public din Pașcani afirmația total neadevărată că am venit să impun consilierilor varianta de metodologie a ApaVital. Fals, sută la sută fals. Cu un asemenea mandat eu nu aș fi venit niciodată la Pașcani. Singurul meu mandat imperativ este să nu fac rabat de la lege.
  2. Problema centrală, pentru soluționarea căreia am sperat că pot găsi împreună cu consilierii locali cele mai bune soluții legale este următoarea: cum facem ca în șase luni, maxim un an să nu mai avem la Pașcani situații în care din cauza a unu-doi-trei rău-platnici de pe o scară să nu mai fie oprită apa și celor buni platnici. Restul este vorbărie fără rost, politicianism găunos, mimarea discuției și a dialogului.
  3. La Pașcani eu nu am abandonat nici o discuție, până acum. Cei care au abandonat sunt cei din echipa lui Marius Pintilie. Da, consilierii liberali au abandonat discuțiile,, refuzând să mai participe la întâlnirile pe care le-am propus. Ba chiar au respins orice formă de dialog: nu răspund la telefoane, la SMS-uri, la e-mailuri, la nimic. S-au ascuns! Dacă-i dibuiți, dacă le aflați bârlogul, spuneți-le că eu încă îi caut și îi aștept la discuții. Cu legea în mână!
  4. Indiferent de prezența ori absența de la discuții a unuia sau a altuia dintre consilieri, personajele centrale sunt și continuă să fie pășcănenii obișnuiți, clienții operatorului ApaVital. De aceea dintru început mi-am propus să mă întâlnesc direct, față în față cu cât mai mulți locuitori, clienți actuali ori care vor deveni clienți ai ApaVital în următorii doi-trei ani. M-am întâlnit și mă voi întâlni mai ales cu cetățenii care locuiesc în zona de blocuri a municipiului pentru că aici sunt cele mai multe și mai mari probleme și pentru că vreau să aflu direct de la ei opiniile, mulțumirile și, mai ales, nemulțumirile lor la adresa ApaVital. Pentru ca, apoi, să căutăm și să găsim și soluțiile. Tot împreună!
  5. Așa cum știți, m-am întâlnit săptămâna trecută, de luni până sâmbătă, însumat, zeci de ore cu administratorii de asociații de proprietari / locatari, cu titulari de contracte de branșament, cu cetățeni obișnuiți și, evident, cu celebra dumneavoastră „societate civilă”. Nu am refuzat și nu voi refuza nici o întâlnire, nici o discuție, nici un dialog, nici o dezbatere, privată ori publică, inclusiv la televiziunile locale, pe orice temă.
  6. Inclusiv după trecerea proiectului de Metodologie prin Consiliul Local Pașcani și indiferent că acesta va fi aprobat ori respins, eu voi continua să vin constant la Pașcani, timp de mai multe luni și voi continua să dialoghez cu din ce în ce mai mulți locatari, direct, fără intermediari. Poate nu voi mai veni chiar așa de des, dar voi veni de fiecare dată când va fi nevoie și când voi fi invitat de oricine, de orice locatar care crede că are o problemă care ține de activitatea ApaVital la Pașcani. Eu nu mă ascund nicăieri și nu mimez dialogul, indiferent cine este partenerul meu de discuție.
  Cu respect și cu totală deschidere la dialog,
  Gheorghe VLASIE

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Fotbalistul Crețu a scos la licitație, pentru Nicoleta, tricoul cu care a jucat la Națională

  La nivelul judeţului Iaşi se organizează în această perioadă diverse acţiuni de strângere de fonduri pentru Nicoleta, o tânără in vârstă de 17, din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI