26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Neculai Apostol speră să trimită carnea „de Paşcani“ în China

Neculai Apostol, antreprenorul român care a pus bazele grupului Kosarom, unul dintre cei mai mari producători şi procesatori de carne de pe piaţa locală, estimează că va ajunge să trimită la export carne şi produse din carne de 8 milioane de euro, adică 20% din rulajul său anual.

Acum omul de afaceri exportă către marile pieţe din vestul Europei, dar speră şi la primele livrări în China, după ce produsele româneşti au primit undă verde din partea autorităţilor sanitar-veterinare chineze. Acordul a venit la puţin timp după ce un grup chinez a achiziţionat compania americană Smithfild, cel mai mare producător de carne de porc din lume, cu operaţiuni şi în România.

„Piaţa din China s-a deschis. Este un lucru bun şi pentru noi, producătorii români, nu numai pentru Smithfield. Dacă vom ajunge acolo vom avea acces la finanţare şi de la băncile chineze. Acolo va fi loc şi pentru noi pentru că au nevoie de mâncare“, spune Neculai Apostol, care conduce un grup cu afaceri estimate la 40 milioane de euro în acest an.

Sursa Ziarul Financiar

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow