16.7 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Neculai Apostol şi Costică Pânzaru, cetăţeni de onoare ai Paşcaniului

 

Municipiul Pascani va mai avea inca doi cetateni de onoare, numarul lor urmand sa creasca la 21. Conform unor surse neoficiale din cadrul primarie, este vorba despre cunoscutul om de afaceri Neculai Apostol, fondatorul grupului de firme Kosarom si managerul Spitalului de Urgenta din Pascani, doctorul Costica Panzaru.

In acest sens, primarul Dumitru Pantazi va propune spre aprobarea legislativului local un proiect de hotarare, titlurile de cetatean de onoare urmand sa fie inmanate in cadru festiv, la gala de deschidere a „Zilelor Pascaniului” programate sa aiba loc in perioada 5-7 iulie 2013.

Cei doi viitori cetateni de onoare locuiesc in Iasi, nu la Pascani. Ei s-au facut remarcati prin calitatile manageriale de exceptie de care au dat dovada in activitatea lor. Neculai Apostol a infiintat Grupul Kosarom, un brand national de calitate, acolo unde muncesc peste 1.000 de salariati, in timp ce Costica Panzaru a reusit sa faca din spitalul pascanean una dintre cele mai moderne si profitabile institutii medicale din judet.

In acelasi context va fi inmanata diploma de cetetean de onoare si deputatului Neculai Ratoi, fostul primar al Pascaniului. Decizia acordarii acestui titlul a fost luata in anul 2008 la propunerea fostului primar, Grigore Craciunescu. La acea vreme, deputatul Ratoi a refuzat sa primeasca titlul de cetatean de onoare intr-un cadru festiv pe fondul tensiunilor politice din campania electorala.

Mentionam ca de pe lista cetatenilor de onaore ai municipiului Pascani mai fac parte: fosta campioana mondiala la karate, ANCUTA Mirela, scriitorul AVRAMIUC Vasile, BIANS Shimon, CIOBOTEA Daniel, CIOPRAGA Constantin, COJOCARIU Maria Lucretia, CRISTEA Maria, GARBOVAT Aurelian, GAVRILIU Leonard, GHERMAN Dumitru, IONITA Jeni, IVANOVICI Alexandru, KIND HEVROI Else Marie, MANOGLU Ömer Elbuz, MIRON Mihai, NEUREDER Willi, TEODORESCU Petru si URLEA Gheorghe. ziarulorizont.info

Alte articole