23 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
23 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
Array

Ne va prinde iar iarna până reuşesc drumarii să plombeze şoselele din judeţ

Ultimele știri

„Este infern pe drumurile judeţene. Mi-e şi ruşine că sunt director“, spune şeful DJADP. Lucrarea pentru plombarea tuturor DJ-urilor a fost amânată în urma contestaţiei unei firme participante la licitaţie

Plombarea drumurilor judeţene se amână. În ultima posibilă pentru depunerea contestaţiilor la licitaţia organizată de Direcţia de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP), una din firmele participare a atacat faptul că a fost descalificată din procedură.

„Dacă Prefectura nu ar fi atacat în contencios administrativ hotărârea noastră de a încheia un contract-cadru pe patru ani pentru plombări, până acum toate licitaţiile erau gata. Am fost întârziaţi cu licitaţia, iar acum, în fix ultima zi posibilă, a fost primită contestaţie la decizia de adjudecare a licitaţiei. Acum trebuie să aşteptăm decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC)“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei.

Licitaţia organizată de DJADP vizează lucrări de plombare a drumurilor judeţene pe aproximativ 550 km. Urmează să fie efectuate lucrări pe toate drumurile asfaltate, cu excepţia DJ 208 limită judeţul Neamţ – Paşcani – limită judeţul Suceava, DJ 248 Iaşi – Vaslui sau DJ 282 Iaşi – Botoşani, aflate în garanţie sau în lucru. Licitaţia a fost adjudecată de Ted Construct SA, Viarom Construct SA şi Eky Sam Târgu Frumos fiind descalificate.

Ultima firmă a fost descalificată întrucât nu ar fi demonstrat faptul că avea experienţă similară în tipul de plombări dorit de DJADP, fapt contestat de Eky Sam. Conform legii, CNSC trebuie să se pronunţe asupra contestaţiei în maxim 20 de zile, putând dispune inclusiv reluarea procedurii.

„Sperăm să se pronunţe cât mai repede, să putem începe lucrul, că iese lumea în stradă. Este infern pe drumurile judeţene. Mi-e şi ruşine că sunt director, când ştiu cum arată drumul spre Ţibăneşti. Şi mai sunt şi oameni care merg de două ori pe zi pe el. Îţi rupi maşina pe drumul ăla. E aproape cum era cel spre Botoşani. Jale“, a spus directorul DJADP, Daniel Minciună.
Sursa Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
23 ° C
23.4 °
22.3 °
73 %
2.8kmh
99 %
lun
21 °
mar
32 °
mie
33 °
joi
30 °
vin
30 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI