13.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Ne mândrim cu ei! Pasiunea pentru franceză te face creativ!

Doi elevi pasionaţi de limba franceză, Codrin şi Mihnea Hărățu, au realizat un videoclip inedit împreună cu trupa de teatru “Fenomenalii”, coordonată de profesorul Elena Dăscăliţa. Ei au nevoie de votul dumneavoastră pentru a le încuraja munca, pasiunea și creativitatea!

Se apropie Ziua Francofoniei şi concursurile dedicate acestei zile au atins punctul culminant. Răspunzând provocării unui concurs francofon, « La bataille des dix mots », Codrin Hărățu a compus versurile unui cântec pornind de la un număr de 10 cuvinte în limba franceză. Acestea sunt – avatar, canular, émoticône, favori(te), héberger, fureteur(euse), nomade, nuage, pirate et télésnobber. Cuvintele sunt aceleaşi pentru toţi participanţii, aceştia putând realiza versuri, proză, benzi desenate, cântece, videoclipuri.

Plecând de la versuri, Mihnea Hărățu a compus o melodie pe care o şi interpretează în cadrul unui videoclip filmat alături de trupa de teatru “Fenomenalii”.

Astfel, până pe data de 27 martie, videoclipul lor poate fi votat la adresa http://www.bataille-10-mots.fr/2017/03/17/cyber-menace/#.WM0mCT2_GYs.facebook , dând click pe emoticonul în formă de inimă din partea de jos a filmării.

Cu acelaşi videoclip, cei doi liceeni şi trupa de teatru participă şi la concursul derulat de Ministerul Educaţiei din Franţa, « Dis-moi dix mots », desfăşurat pe baza aceloraşi reguli, realizarea de poezii, texte, videoclipuri pornind de la cele 10 cuvinte menţionate.

Amintim că cei doi adolescenți sunt elevi de liceu la Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pașcani. Mihnea și Codrin, frați, au reușit în ultimii ani să fie printre cei mai buni la concursurile și olimpiadele școlare, pasiunea lor fiind studiul limbilor străine și nu numai. De asemenea și trupa de teatru “Fenomenalii” coordonată de profesorul de Limba franceză Elena Dăscălița a obținut an de an premii la concursurile de profil.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI