12.7 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 23, 2021
Array

Ne mândrim cu ei – elevii de la “Miron Costin” calificați la naționala olimpiadelor!

Ne mândrim cu ei – elevii de la “Miron Costin” calificați la naționala olimpiadelor!

Luna aceasta au avut loc fazele județene ale olimpiadelor de limba română, matematică, matematică aplicată – Haimovici, istorie, geografie, sociologie, filozofie, franceză, engleză și religie.

Eleva ANTONIA AMARIEI, coordonată de profesor, Irina Oatu a obținut cea mai mare nota la clasa a XI-a și s-a calificat la faza națională a Olimpiadei de istorie, reprezentând județul Iași. La aceeași olimpiada, elevii de la “Miron Costin” Pașcani au obținut un premiu al III-lea al elevei Ursache Andreea de la clasa a XII-a, profesor coordonator, Mircea Oatu și două mențiuni, obținute de Mihnea Botezatu la clasa a X-a, coordonat de prof. Mircea Oatu și Veriveș Georgiana Maria de la clasa a XII-a, prof. coordonator Liliana Novac.

La concursul de matematică aplicată Adolf Haimovici, două eleve s-au calificat la faza națională, Ion Nela de la clasa a XI-a, prof. coordonator, Alina Crăciun și Duduman Bianca, de la clasa a XII-a, prof. coordonator Corneliu Brădățeanu. Mențiuni au obținut și elevele Sămăchiș Andra, clasa a IX-a, prof. coord. Alina Crăciun și Perțu Anca, clasa a XI-a Corcodel Ștefania, Grigoriu Ioana, Moglan Andreea, toate din clasa a XII-a, profesor coordonator Corneliu Brădățeanu.

La Olimpiada de biologie, Grosu Elena de la clasa a IX-a a obținut premiul al II-lea, profesor coordonator, Cristina Doroftei. Premiul al III-lea au obtinut elevele, Lupu Elena Beatrice de la clasa a IX-a, prof. coordonator Doroftei Maria Cristina, Haidamac Plescan Ioana, de la clasa a IX-a, profesor coordonator, Cojocaru Mihaela si Lupu Iulia Ioana de la clasa a X-a, profesor coordonator Cojocaru Mihaela. Mențiune a obținut elevul Hărățu Codrin de la clasa a X-a, profesor coordonator Doroftei Cristina.

La Olimpiada de sociologie un premiul special a fost obtinut de eleva Vasile Andreea de la clasa a XI-a B si o mentiune,obtinuta de eleva Verives Georgiana a XII-a C,profesor coordonator Felix Ilade.

Rezultate remarcabile s-au obținut și la Olimpiada de religie: Premiul I, Andrei Cristina (clasa a X-a) prof. Elena Vacariu, premiul al II-lea , Ghiorghiu Vasile, clasa a X-a, Grosu Elena, clasa a IX-a, Bodoașcă Diana, clasa a IX-a, Lupu Paula, clasa a IX-a, prof. coordonator Monica Gheorghiu. Oprea Teodora, clasa a VII-a, prof. coordonator Irina Popa.

La Olimpiada de informatică, elevul Ivan Alin, de la clasa a X-a C a obținut premiul al III-lea, coordonat de domnul profesor Marian Târpescu.

La Olimpiada de geografie, eleva Vasile Andreea, clasa a XI-a, coordonată de prof. Dana Buruiană a obținut premiul al III-lea.

La Olimpiada de limba franceză, Codrin Hărățu, clasa a X-a, prof. coordonator Elena Dăscălița si Mihnea Hărățu, profesor coordonator Loghin Alice, au obținut premiul I.

La engleză si franceză încă sunt așteptate rezultate, sâmbătă, 25 martie, având loc proba orală la aceste discipline.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Mai pot merge românii în minivacanță de 1 Decembrie? Arafat: Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te...

Doar persoanele vaccinate sau cele care au avut COVID-19 se mai pot caza la hotelurile din România,...

Doar vaccinații și cei trecuți prin boală vor mai putea intra în mall-uri, de luni

Începând de luni, accesul în mall-uri va fi permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală,...

Mersul la biserică nu va fi condiţionat de certificatul verde. Purtarea măștii de protecție şi distanţarea, singurele reguli

Autoritățile nu au inclus biserica pe lista cu locuri în care este solicitat certificatul verde. Este decizia...

Urmează o iarnă grea şi la plata ratelor bancare. Sfaturi de la experţi: la ce trebuie să ne gândim înainte de a lua un...

Facturile uriaşe pun presiune pe milioanele de români care au credite. Specialiştii avertizează că persoanele cu salarii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI