18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
18.4 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Ne judecăm în loc să încasăm, redevenţa la apă. Ce spun consilierii locali -VIDEO

  Ultimele știri

  foto sedinta 1

  Administraţia din Paşcani prefera să se judece cu ARSACIS decât să renunţe la pretenţia de a încasa “in totalitate” redevenţa pentru apă şi canalizare. Este vorba despre 1,8 milioane de lei pe an, până în 2026, atât cât este necesar pentru achitarea creditului de la Banca Europeană de Investiţii, contractat pentru reabilitarea aducţiunii de apă şi a staţiei de epurare.
  Consilierii au votat, astăzi, cu 15 voturi pentru şi două abţineri, proiectul iniţiat de primarul Dumitru Pantazi- de respingere a plângerii prealabile formulate de ARSACIS împotriva hotărârii prin care a fost stabilită valoarea redevenţei.

  Şedinţa a început cu o solicitare din partea opoziţiei. Consilierul Marius Pintilie a cerut edilului un raport în legătură cu şedinţele ARSACIS la care a participat.
  Înainte de vot, mai mulţi consilieri din opoziţie au sanctionat activitatea asociaţiei judeţene şi a operatorului Apa Vital. Ioan Danu a criticat raportul juridic înaintat de secretarul Primăriei în timp Vasile Anton a concluzionat că Pascaniul ar fi păcălit de Apa Vital.
  În acelaşi context consilierul Eugen Chiriac a cerut explicaţii în legătură cu ce beneficii ar avea municipalitatea de pe urmă asocierii la ARSACIS şi ce investiţii ar urma să fie făcute la Paşcani.
  De asemenea Marius Pintilie a atras atenţia ca un proces pe tema redevenţei suspendă plata până la încheierea procesului şi ca Primăria va trebui să achite datoria de la bugetul local. În replică edilul municipiului a spus că şi până acum creditul a fost plătit tot din buget deoarece nici fostul operator nu a achitat redevenţa.
  În loc de soluţii unul dintre consilieri a făcut apel la moralitate. El i-a invitat pe consilieri să îşi aducă aminte motivele pentru care au votat pentru delegarea serviciilor de apă şi canalizare.
  În urma votului de astăzi ARSACIS a anunţat că va deschide acţiune în instanţă pentru anularea hotărârii prin care redevenţa a fost stabilită la valoare ratei anuale, nu în funcţie de cea a bunurilor date spre exploatare – aşa cum s-a procedat şi cu celelalte localităţi componente ale asociaţiei. Directorul tehnic al asociaţiei crede că s-a ajuns în această situaţie deoarece conducerea Pascaniului a încercat să impună o nouă varianta de plată, în detrimentul celorlalte localităţi şi ele nu au fost de acord.
  Menţionăm că în momentul de faţă Apa Vital are de achitat 1 milion de lei redevenţa facturată deja după regulile aplicabile tuturor localităţilor din asociaţie. Calcularea datoriei care curge începând din vara anului va fi suspendată până când judecătorii vor da o hotărâre definitivă în acest dosar. Dacă demersul asociaţiei era aprobat atunci hotărârea contestată urma să fie anulată iar Pascaniul să încaseze până într-un milion de lei pe an, redevenţa la apă şi canalizare.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  18.4 ° C
  19.3 °
  18.4 °
  96 %
  3kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  21 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  22 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet