19.4 C
Paşcani
marți, mai 24, 2022
Array

Ne-au mintit. Preturile la apa si caldura, majorate impovarator de mult, din septembrie

Una spun si alta fac! V-ati obisnuit cu ei pentru ca asa se intampla de ani de zile. Este vorba despre politicienii care in campania electorala v-au spus ceea ce ati vrut sa auziti pentru a fi votati, iar acum fac pe invers fata de ceea ce au promis. Vorbim despre preturile la apa si caldura care ar urma sa cresca cu un procent semnificativ, de la inceputul lunii septembrie, desi inainte de alegerile locale cei care conduc acum orasul au spus ca vor gasi alte solutii solutii si ca nu vor fi de acord cu majorarile preturilor la utilitati.

La apa si canalizare pretul ar urma sa creasca cu cca 24% pentru acoperirea imprumutului ISPA. La acesta concluzie a ajuns comisia special infiintata pentru analiza elementelor de cost, un raport in acest sens urmand sa fie prezentat in sedinta Consiliului Local din acesta saptamana.
Numai in luna septembrie trebuie achitate peste 10 miliarde de lei, insa nu din bugetul societatii de apa si canal sau cel al Primariei ci direct din buzunarul pascanenilor.. Acelasi lucru l-a incercat si fostul primar, liberalul Grigore Craciunescu dar a fost impiedicat de consilierii PSD, pe motiv ca majorarea nu ar fi oportuna si suportabila.

La aceesi concluzie a ajuns si comisia pentru analiza elementelor de cost de la RAGCL. Mai exact ,tot de la inceputul lunii viitoare ar urma sa fie majorat pretul la caldura cu cca 56%, de la 169 de lei pe GCA la 265 lei pe GCA, diferenta pana la pretul de productie, de 322 lei GCA, urmand sa fie suportata de la bugetul local. Comisia motiveaza ca o asemenea majorare se impune din cauza datoriilor accumulate in ultimii ani de zile la regia locala de termoficare, in principal din cauza neachitarii subventiilor la caldura de catre fosta administratie.

Mentionam ca rapoartele celor doua comisii ar urma sa fie supuse aprobarii legislativului local in sedinta de joi.

Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow