18 C
Paşcani
miercuri, septembrie 27, 2023
Array

Incredibila „viaţă de după”. Ce fel de lucruri poate face corpul omenesc trecut în nefiinţă | VIDEO

Unii dintre specialişti spun că anumite funcţii ale corpului continuă să funcţioneze pentru minute, ore, zile şi chiar săptămâni după moarte. In primul rând creierul continuă să trimită semnale sub formă de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore după moarte. Sună ciudat, dar cercetătorii spun că „moartea nu poate opri organismul de la a face unele din lucrurile de care poate chiar vă bucuraţi cât sunteţi în viaţă”!
Corpul nu produce mai mult păr sau unghii, dar ambele „cresc” în următoarele zile de după moarte. De fapt, pielea îşi pierde hidratarea şi se retrage, iar astfel este expus mai mult păr şi unghiile par mai lungi. Activitatea cerebrală poate lipsi aproape în totalitate, dar inima poate pompa în continuare. Dacă inima se opreşte pentru un minut, nu există respiraţie, iar persoana moare oricum, majoritatea doctorilor declară persoana decedată, deşi, tehnic, creierul lor funcţionează în continuare câteva minute.

Acele minute
Celulele din creier petrec acele minute zbătându-se după oxigenul şi nutrienţii necesari pentru a rămâne în viaţă, până în punctul când se lezează iremediabil, chiar dacă inima poate porni din nou. Acele minute până când distrugerile sunt iremediabile pot fi prelungite cu medicamentele potrivite, în anumite circumstanţe.
Se spune că acest lucru oferă doctorilor şansa de salva, dar nimic nu este garantat. În timp ce lipsa circulaţiei sângelui poate ucide creierul în câteva minute, alte celule nu necesită o grijă la fel de delicată. Celulele pielii, ce iau contactul cu exteriorul, se hrănesc cu substanţe introduse prin procesul de osmoză, iar astfel pot rămâne vii pentru mai multe zile.
Doar informativ
În altă ordine de idei, tot cerecetătorii sunt cei care notează că deşi rigor mortis întăreşte muşchii, acest lucru nu se întâmplă decât la câteva ore după moarte. Imediat după moarte, muşchii se relaxează, de aceea oamenii urinează după ce mor! Corpul îşi relaxează anumiţi muşchi şi atunci lucrurile chiar…progresează. În cazul unui organism mort, tot procesul este ajutat de gazele produse în interiorul corpului.
Unii dintre cercetători spun că, deşi sună oarecum înfricoşător toate aceste „date”, mulţi nevăzând folosul lor dacă nu mai eşti…în viaţă, este interesant, cel puţin din punct de vedere informativ! Ei adaugă că faptul că anumite funcţii ale corpului continuă să funcţioneze după moarte se poate adăuga miilor de informaţii, documentare, dovezi despre experienţe petrecute aproape de moarte şi raportate datorită progreselor ştiinţei medicale, astfel crescând resuscitarile oamenilor aflaţi în moarte clinică.

EVZ

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...