5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Naşterile prin cezariană, preferate la Paşcani

mamici

Tot mai multe tinere aleg sa nasca prin cezariana, nu natural, la maternitatea din Pascani. Numai in ultimul an s-au inregistrat cu 10% mai multe solicitari pentru operatii de nastere, cele mai multe dintre ele, nu din motive medicale, ci de frica durerilor. Specialistii spun ca operatia de cezariana ar trebui facuta doar in cazuri neparat necesare, nu dintr-un capriciu al viitoarei mame.

Pana in prezent, in cele sapte luni ale acestui an, procentul de nastere prin operatie a crescut cu 10, pana la 35 %. Asta desi in urma unei astfel de interventie se pierde cam jumatate de litru de sange, aproape dublu decat la o nastere naturala. In plus, multe femei ignora riscul de imbolnavire dupa operatie, care este de pana la 6 ori mai mare, iar perioada de refacere se dubleaza.

La maternitate, cele care au trecut prin operatia de cezariana se feresc sa vorbeasca. Rar gasesti mamici care sa fi nascut natural. Dupa nasterea naturala, recuperarea este rapida, mama se deplaseaza mai usor si se poate ocupa imediat de bebelus. ziarulorizont.info

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow