9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021
Array

Nașterea Maicii Domnului – 8 septembrie. Sărbătoare în biserici și mii de sărbătoriți chefuiesc

Nașterea Maicii Domnului – 8 septembrie. Sărbătoare în biserici și mii de sărbătoriți chefuiesc

 Sărbătoare mare vineri, 8 septemrbie. În această zi este marcată nașterea Maicii Domnului, cunoscută drept Sfânta Maria Mică. Această zi este ținută de ortodocși dar și de catolici. Sute de biserici ce îi poartă hramul s-au pregătit deja în straie de zi mare iar aproape două milioane de români care poartă numele de Maria și derivatele își serbează onomastica. Cum la fiecare zi importantă sunt tradiții din străbuni, nici aceasta nu este lipsită.

Nașterea Maicii Domnului, cunoscută drept Sfânta Maria Mică, deschide anul nou bisericesc, început pe 1 septembrie. Catolici sau ortodocși, cu toții sărbătoresc Sfânta Maria Mică. Biserici din Municipiul Pașcani sau comunele Sirețel, Vânători sau Tătăruși sunt în sărbătoare în această zi.

În ziua de Sfânta Maria Mică se fac pelerinaje la mănăstiri şi se duc la biserică fructe, pâine şi lumânări, pentru a fi sfinţite.

Se mai spune că rugăciunile adresate Maicii Domnului de către persoanele care-și doresc un copil sunt mai ascultate ca oricând.

Din această zi, potrivit tradiției populare, toamna își intră în drepturi. 8 septembrie este ziua în care plantele nu mai sunt bune de leac şi îşi pierd puterile tămăduitoare.

Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica de sărbătoarea Sfintei Maria, aproximativ 1,8 milioane dintre aceștia fiind femei.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce mai găsim în trafic: șofer cu alcoolemie de 1,28 mg/l, la Târgu Frumos

Un tanar de 25 de ani a fost prins de politistii din Targu Frumos la volanul unei...

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil. Data-limită până la care se pot depune actele pentru dosarul...

Spitalul de Urgență Pașcani angajează cinci muncitori calificați. Se caută zidari, liftier, fochist și instalator

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Județul Iaşi, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a...

POLIȚIA INTERNETULUI: Guvernul Cîțu pregătește cenzura pe YouTube, Facebook, Tik-Tok și toate rețelele sociale. CNA va putea amenda și bloca pe oricine

Profitând de faptul că toată lumea este atentă și preocupată cu criza politică și dezastrul sanitar, Guvernul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI