More

  Nașterea Maicii Domnului – 8 septembrie. Sărbătoare în biserici și mii de sărbătoriți chefuiesc

  Array

  Nașterea Maicii Domnului – 8 septembrie. Sărbătoare în biserici și mii de sărbătoriți chefuiesc

   Sărbătoare mare vineri, 8 septemrbie. În această zi este marcată nașterea Maicii Domnului, cunoscută drept Sfânta Maria Mică. Această zi este ținută de ortodocși dar și de catolici. Sute de biserici ce îi poartă hramul s-au pregătit deja în straie de zi mare iar aproape două milioane de români care poartă numele de Maria și derivatele își serbează onomastica. Cum la fiecare zi importantă sunt tradiții din străbuni, nici aceasta nu este lipsită.

  Nașterea Maicii Domnului, cunoscută drept Sfânta Maria Mică, deschide anul nou bisericesc, început pe 1 septembrie. Catolici sau ortodocși, cu toții sărbătoresc Sfânta Maria Mică. Biserici din Municipiul Pașcani sau comunele Sirețel, Vânători sau Tătăruși sunt în sărbătoare în această zi.

  În ziua de Sfânta Maria Mică se fac pelerinaje la mănăstiri şi se duc la biserică fructe, pâine şi lumânări, pentru a fi sfinţite.

  Se mai spune că rugăciunile adresate Maicii Domnului de către persoanele care-și doresc un copil sunt mai ascultate ca oricând.

  Din această zi, potrivit tradiției populare, toamna își intră în drepturi. 8 septembrie este ziua în care plantele nu mai sunt bune de leac şi îşi pierd puterile tămăduitoare.

  Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica de sărbătoarea Sfintei Maria, aproximativ 1,8 milioane dintre aceștia fiind femei.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ard câmpurile din județ. Pompierii chemați să intervină

  · În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a...

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu. //

  Elevii ar putea primi bursele până de Paște

  Elevii din judetul Iasi ar putea primi bursele, ramase restante incepand cu luna ianuarie, pana de sarbatorile pascale. In aceasta perioada se lucreaza la documentatii avand in vedere, ca in acest an, in premiera, aceste beneficii sunt suportate din bugetul de stat, fiind asigurata suma de 100 de lei pentru fiecare tip de bursa. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet