More

  N-ai cauciucuri de iarna, nu primesti banii de pe asigurare

  Array

   

   

  Cele mai mari societati de asigurare din Romania anunta ca isi vor penaliza clientii care nu au anvelope de iarna, in ciuda faptului ca Politia sanctioneaza si ea aceasta abatere.

  Sutele de mii de soferi asigurati CASCO sunt astfel presati din doua parti sa isi cumpere pneuri pentru sezonul rece. Oricat ar suna de ciudat pentru o tara cu clima temperat – continentala, in Romania se vand de aproape doua ori mai multe anvelope de iarna decat pneuri de vara. Mai exact, piata locala a inghitit anul trecut peste 2,3 milioane de cauciucuri de iarna, iar anul acesta estimarile arata ca se vor vinde alte doua milioane de unitati, in timp ce numarul cauciucurilor de vara vandute se invarte a jurul a 1 milion de unitati.

  Acest aparent paradox nu este rezultatul unor schimbari climatice, ci efectul direct al aparitiei unei legi care obliga toti soferii care circula pe drumuri cu zapada, polei sau gheata sa aiba anvelope corespunzatoare. In caz contrar, amenda ajunge pana la 1.300 de lei. Au simtit-o pe pielea lor cei peste 1.400 de soferi care au fost sanctionati anul trecut. Si pentru ca nu era de ajuns, cele mai importante societati de asigurari din Romania au decis sa-si penalizeze si ele clientii care nu detin anvelope pentru sezonul rece. In aceste conditii, cateva sute de mii de soferi cu asigurarea CASCO risca fie sa ramana fara despagubire, fie sa primeasca doar o parte din dauna in caz de accident, dupa cum a aflat Capital, preluat de dailybusiness.ro chiar din clauzele contractuale ale mai multor societati de asigurare din Romania. sursa capital.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet