24.1 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022

Muzeul locomotivei la Pașcani. Doua concursuri cu premii in bani

Stația CF Pașcani adaugă un nou vagon de epocă pe lista monumentelor istorice regăsite în zonă. Vagonul va fi adus din București și amplasat în spatele locomotivei cu abur 50576, urmând a fi transformat în muzeu. Piese autentice, încărcate de simboluri din domeniul Căilor Ferate și valorificate de trecerea timpului, vor putea fi admirate în curând de publicul larg.
De altfel, suntem bucuroși să anunțăm desfășurarea a două concursuri, cu premii în bani, ce vor avea loc în următoarea perioadă. Primul concurs este unul de creație, intitulat #tradițieCFR, scopul fiind acela de a aduna materiale foto și cărţi poştale care pun în valoare complexul CFR Pașcani. Cetățenii din municipiu și localitățile învecinate sunt așteptați să aducă materiale care au legătură cu stația Pașcani, de la înființarea Căii Ferate și până în prezent.
Cel de-al doilea concurs, #muzeullocomotivei, încurajează colectarea de piese specifice CFR, și se adresează, în deosebi (dar nu numai), personalului calificat, în funcție sau pensionat, aflat în posesia unor obiecte vechi, care merită transformate în exponate. Obiectele pot fi, de exemplu, părți componente ale uniformei (ex: uniforme CFR șapcă CFR, insigne), ștampile, elemente de telegraf, telefon de serviciu, felinare, bilete de călătorie vechi sau alte articole considerate relevante.
Regulamentul celor două concursuri, perioada de desfășurare, cât și valoarea celor două premii pot fi consultate pe pagina de Facebook a Asociației Clubului Feroviar Pașcani, începând cu data de 28.08.2020.
Asociația Clubul Feroviar Pașcani

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow