10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Muzeul din Pașcani se mută

Dupa ani in care sute de obiecte au stat in podul unui garaj, unde era umiditate si igrasie, iar expozitiile erau organizate in holul Casei de Cultura “Mihail Sadoveanu” sau la Clubul Copiilor, acum Muzeul din Pascani va avea un sediu. Unul nu foarte mare, insa destul cat sa fie expuse obiectele si cel mai probabil sa fie organizate si expozitii tematice.

noul sediu muzeu

Muzeul Municipal din Pascani va avea un nou sediu. Locatia aleasa de administratia locala este fostul sediu al Politiei Locale din Pascani, la parterul blcului ANL, F 3, vis a vis de Protopopiatul Pascani.
Chiar astazi, viceprimarul Axinte impreuna cu seful Serviciului de Gospodarie Comunala, Stefan Popa au mers la fata locului pentru a vedea in ce stadiu este locatia.

Dupa minute bune de verificare a camerelor si holurilor locatiei, s-a stabilit – in cateva zile, Muzeul Municipal va avea un nou sediu. Dupa o curatenie generala unde peretii vor fi varuiti, instalatiile termice reparate, geamurile spalate, obiectele etnografice vor fi aranjate.

In mometul de fata, Muzeul Municipal are patru camere in cladirea fostei primariei, din centrul orasului Pascani. Obiectele, cateva mii la numar, sunt depozitate si in podul unui garaj, iar cateva dintre ele, prin rotatie, expuse in golurile Casei de Cultura “Mihail Sadoveanu” din Pascani si Clubul Copiilor din Municipiu.

Spatiile din cadrul primariei vechi vor fi inchiriate Partidului Conservator, filiala locala Pascani, conform unui proiect aprobat de consilierii locali la sfarsitul anului trecut.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow