18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Munţi de gunoi în locul viitorului padoc de câini

Lucrările de construire a noului padoc pentru câinii comunitari sunt amânate din nou la Paşcani. Asta deoarece pe locul unde trebuie realizată investiţia a apărut de câtva luni de zile un munte de gunoaie. Mai exact într-o hală au fost adăpostite tone de gunoaie menajere adunate din localităţile învecinate. Responsabilă de această bombă ecologică este chiar o societate din Iaşi, care a desfăşurat în zona activităţi de salubritate şi selectare de deşeuri. Afacerea a încetat dar în urmă au rămas tone de mizerie. Inspectorii de la Mediu au trimis somaţii dar până acum problema nu a fost rezolvată.

Primăria cunoaşte problemă de luni de zile. A fost sesizată şi Garda de Mediu.

Administratorul firmei fostul deputat Cristi Nechifor recunoaşte că a fost somat să facă curat în urma afacerii care a avut-o la Paşcani. El susţine că în zilele de sâmbătă şi duminică va fi transportat la groapa ecologică de la Iaşi gunoiul depozitat ilegal în apropiere de Paşcani.

Menţionăm că în ultima perioadă, la Paşcani doi minori au fost muşcaţi de câinii maidanezi, aflaţi în număr tot mai mare pe străzile municipiului. Administraţia locală spune că vechiul padoc este neîncăpător şi nu are unde să adăpostească animalele prinse de hingheri până când nu va fi construit altul mai încăpător.

Alte articole