Reclamaţii pe bandă rulantă privind curăţenia din municipiului Paşcani, din cauza curăţeniei de toamnă. De câteva săptămâni de zile, mai ales în weekend, coşurile şi ghenele de gunoi sunt pline iar cetăţenii nu mai au unde să depoziteze deşeurile menajere.

Conducerea societăţii locale de salubritate spune că au fost luate măsuri suplimentare pentru colectarea gunoiului mai ales în zona Vale acolo unde au apărut astfel de probleme.
Managerul unităţii susţine că în acesta perioadă, la Paşcani, a crescut peste aşteptări, cantitatea de gunoi care trebuie transportată şi depozitată la Iaşi. Nu este vorba doar de deseuri vegetale rezultate în urma curăţeniei de toamnă ci şi de gunoaie menajere şi industriale.

Asta deşi populaţia a scăzut iar colectarea selectivă, a peturilor, hârtiei şi deşeurilor feroase şi neferoase a crescut semnificativ în acest an. O explicaţie ar fi depozitările ilegale de gunoi aduse din alte localităţi, motiv pentru care se face apel la vigilenta poliţiştilor locali.
Probleme sunt şi în rândul salariaţilor mai ales a celor de la colectare, din cauza fluctuaţiei de personal. Societatea găseşte tot mai greu muncitori pentru angajare în locul celor care renunţă la serviciu şi pleacă la muncă în străinătate.

Slider


loading...
Slider