9.6 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Muniție de război descoperită în Pașcani

proiectilInterventii ale pirotehnistilor in municipiul Pascani. In ultimele zile, specialistii Detasamentului 2 Iasi, au avut doua interventii in zona orasului nostru, dupa ce niste localnici au descoperit munitie de razboi.

Prima sesizare facuta prin serviciul unic de urgenta 112, a fost inregistrata in ziua de luni, 27 mai, in curtea lui Silviu I. , din suburbia Sodomeni. Echipa pirotehnica deplasata la fata locului a gasit in gospodaria barbatului, un proiectil de categorie medie, cu diametrul de 88 mm, provenit din cel de-al doilea razboi mondial. Dispozitivul explobil a fost scos in siguranta si transportat in depozitul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi.

A doua sesizare, a avut loc ieri, tot in suburbia Sodomeni. Mai multi localnici care se aflau pe un teren viran din zona au observat varful unei grenade si mai multe cartuse iesind din pamant. Acestia nu au mai stat pe ganduri si au solicitat sprijinul specialistilor. In urma activitatilor specifice de asanare, pirotehnistii au descoperit o grenada defensiva F1 si 151 de cartuse cu diametrul de 7,92 mm.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Iasi, Silvia Bolohan, in ultimele zile, in judetul Iasi s-au inregistrat opt interventii ale echipei pirotehnice pentru ridicarea munitiei de razboi.

Alte articole