More

  Municipiul Pașcani și orașul Tg. Frumos din județul Iași, fruntașe la numărul de doze de vaccin anti-COVID-19 administrate populației

  În ceea ce privește activitatea de vaccinare din județul Iași, pe primul loc se poziționează municipiul Pașcani cu 7.110 de doze efectuate, urmat de orașul Târgu Frumos cu 6.909, Podu Iloaiei cu 6.215 și Hârlău cu 5.567 de vaccinări. Serul administrat în aceste centre este cel produs de Pfizer-BioNTech. 

  De la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, 27 decembrie 2020, și până pe 21 aprilie 2021, un număr de 27.699 de doze de Pfizer, Moderna și AstraZeneca au fost administrate în mediul rural, în timp ce 157.295 de vaccinări au fost efectuate în mediul urban. Astfel, în centrele de vaccinare din municipiul Iași s-au administrat cele mai multe doze, mai exact 131.494.

  Reprezentanții serului anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech și cei ai companiei Moderna susțin că vaccinurile au o eficiență de 90 la sută împotriva coronavirus chiar și la 6 luni după rapel. Moderna lucrează la noi versiuni ale vaccinului pentru tulpina sud-africană, după ce riscul infectării cu această nouă tulpină crește. Rata de eficiență a vaccinurilor este de 90 la sută împotriva tuturor formelor de COVID-19 și de 95 la sută împotriva cazurilor severe. În ceea ce privește riscul de infectare cu coronavirus după prima doză, potrivit unui studiu din Statele Unite ale Americii (SUA), vaccinurile anti-COVID-19 create de Pfizer și compania Moderna îl scad cu până la 80 la sută la două săptămâni după administrare. Un alt studiu realizat în SUA a arătat că vaccinul AstraZeneca are o eficiență de 76 la sută în prevenirea bolii simptomatice și de 100 la sută împotriva celei severe și a spitalizării.

  Continuarea pe BZI

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet