6.9 C
Paşcani
joi, februarie 2, 2023

Municipiul Pașcani se pregătește să primească refugiați din Ucraina 

Municipiul Pașcani se pregătește primească refugiați din Ucraina. Reprezentanții Primăriei au anunțat au început pregătirile de amenajare a sălii de sport de la Clubul Sportiv CSM din municipiu, pentru a putea asigura cazarea și masa pentru 200 de refugiați. Măsurile au fost luate la solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, pentru ca municipalitatea fie pregătită pentru a oferi ajutor.

Anunțul a fost postat luni, pe pagina de facebook a Primăriei Pașcani:

Conducerea primăriei a luat astăzi primele măsuri privind organizarea spațiilor temporare de cazare pentru refugiații proveniți din zona conflictului din Ucraina. 

Administrația locală va organiza un spațiu de cazare și un spațiu de luat masă la sala de sport a Clubului Sportiv Municipal Pașcani. 

Conform Hotărârii nr. 78 din 04.03.2022 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Municipiul Pașcani va asigura un număr de 200 de locuri de cazare pentru refugiați, în locația menționată.  

Menționăm  potrivit anunțului făcut luni, 7 martie, de  Poliția de Frontieră, în ultimele 12 zile, în România au intrat în total 261.445 de refugiați ucraineni.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow