9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022

Municipiul Pașcani, mai putini bani decât unele comune, pentru investiții din programul „Anghel Saligny” -DOC

- Advertisement -

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat in cursul zilei de joi 11 august a.c. , lista cu proiectele din județul Iași care vor primi finanțări nerambursabile prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Pașcani, al doilea municipiu din județ va primi doar 14,3 milioane de lei, mai putin decât unele comune.
Mai exact au fost aprobate doua din cele trei cereri de finanțare depuse. Prima dintre ele, de aproape 9,7 milioane de lei, pentru amenajarea stazilor Șoseaua Națională, Plaiesului, Victoriei, Brates, Amurgului si Mușatinilor. Din acești bani ar urma sa fie turnat asfalt pe o distanta de 4 km si sa fie amenajate 8142 mp de trotuare.

A doua cerere aprobată este de peste 4,6 milioane de lei, pentru amenajarea străzilor Aleea 22 Decembrie și străzile Stînelor, 16 Februarie, Nicolae Bălcescu si Petru Rareș. Banii vor fi cheltuiți pentru 3,5 km de asfalt si 780 mp de trotuare.

Unele comune din județ au reușit sa obțină mai multi bani sau aproape la fel cât municipiul Pașcani. De exemplu comuna `Stolniceni Prajescu va face investiții de 29,3 milioane de lei pentru doua proiecte: unul de 25,6 milioane de lei pentru extinderea rețelelor de apa si canalizare si altul de 3,6 pentru infrastructura străzi. De asemenea comunele Tătăruși, Lespezi, Scobinti, Motca, Lungani, Ion Neculce si Valea Seaca au obținut câte 11,5 milioane lei, Strunga – 30 de milioane lei, iar Vânători, Siretel, Miroslovești, Helesteni si Hărmănești câte 9 milioane de lei. In același program, orașul Targu Frumos are asigurata o finanțare de aproape 7 milioane de lei, orașul Harlau de peste 11,6 milioane de lei, comuna Mircesti de 10,8 milioane de lei iar Deleni aproape 12 milioane de lei.

Lista judetul Iasi finantari Programul Național de investiții „Anghel Saligny” by orizontul pascani on Scribd

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow