22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021
22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021

Municipiul Iaşi are toate şansele să ajungă “Destinaţia anului 2021 în România”

creditfix.ro
fashiondays.ro
elefant.ro
elefant.ro
vivacredit.ro
answear.ro
oferta.oceancredit.ro
horacredit.ro/
credius.ro

Ultimele știri

“Oraşele mari, indiferent de conformaţia centrului lor vechi, sunt competitori puternici ai destinaţiilor naturale sau istorice întrucât atrag tineri creativi cu o percepţie ridicată asupra calităţii serviciului în ospitalitate, oferă locuri de muncă competitive şi experienţe puternice vizitatorilor”, consideră Mihai Bulai, prodecan al Facultăţii de Geografie şi Geologie.

Municipiul Iaşi s-a calificat printre primele 6 locuri din ţară care vor concura începând de luna viitoare pentru titulatura de «Destinaţia anului 2021 în România», un proiect de promovare a turismului intern realizat de Prima TV. Iaşul se va „lupta” pentru marele trofeu cu Banatul Montan, Brăila, Delta Dunării, Ţara Maramureşului şi Oradea, acestea fiind celelalte 5 destinaţii calificate în Marea Finală urmare a nominalizărilor românilor.

„Sunt bucuros că destinaţia Iaşi a fost susţinută pentru a se clasa printre finaliste. Este interesant echilibrul geografic – toate cele 6 destinaţii finaliste sunt periferice României, în plus trei sunt din estul ţării (Iaşi, Brăila, Delta Dunării) şi trei din vestul ţării (Maramureş, Oradea, Banatul Montan)”, remarcă Mihai Bulai, prodecan al Facultăţii de Geografie şi Geologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi, totodată, preşedintele Asociaţiei „Destination Iaşi”.

În etapa a doua a proiectului, care va începe pe 17 iulie 2021, se va putea vota destinaţia favorită pe platforma www.destinatiaanului.ro. Prima TV va difuza, în lunile iulie şi august, o serie de 6 emisiuni dedicate acestui proiect, care vor promova atât obiectivele turistice, activităţile şi gastronomia locală, cât şi oamenii deosebiţi ce pot fi întâlniţi în aceste locuri interesante. Un juriu format din profesionişti în turism, bloggeri şi publicul votant va decide care dintre cele 6 destinaţii se va bucura de faima titlului «Destinaţia anului 2021 în România».

„Pentru a ajunge pe locul I, este necesară o susţinere a destinaţiei Iaşi în următoarea etapă de vot online, o colaborare deosebită între factorii interesaţi din turism pentru a organiza info-tripuri de calitate pentru (video)bloggerii care vor crea materiale despre Iaşi şi conturarea unui mesaj coerent despre ceea ce reprezintă şi promite destinaţia Iaşi”, consideră preşedintele Asociaţiei „Destination Iaşi”. De altfel, recent înfiinţata asociaţie „Destination Iaşi” şi-a propus să crească percepţia Municipiului Iaşi ca destinaţie turistică de talie naţională şi a fost intens susţinută, în această campanie, de iniţiativele existente (Iaşi Travel, CitiID, Travel Blitz, ghizi şi agenţii de turism, bloggeri de turism, studenţi şi oaspeţi ai oraşului).

„În mod eronat, mass media şi unii decidenţi politici naţionali creaseră în trecut ideea că destinaţiile turistice sunt doar în jurul staţiunilor turistice, în jurul zonelor naturale sau trebuie neapărat să deţină construcţii de 100 de ani, lipite una de alta şi cu acoperişul din ţiglă roşie. Oraşele mari, indiferent de conformaţia centrului lor vechi, sunt competitori puternici ai destinaţiilor naturale sau istorice întrucât atrag tineri creativi cu o percepţie ridicată asupra calităţii serviciului în ospitalitate, oferă locuri de muncă competitive şi experienţe puternice vizitatorilor. Trebuie să spunem că Municipiul Iaşi are toate atu-urile pentru a se clasa pe locul I, întrucât se află pe locul 10 în ţară la destinaţiile urbane, este al doilea oraş ca mărime al României, este poarta României către est, este gazda unui patrimoniu cultural material şi memorial incontestabil, posesorul unor clădiri de o importanţă simbolică internaţională etc.”, a mai spus Mihai Bulai pentru „Ziarul de Iaşi”.

Sursa Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.3 ° C
22.8 °
19.9 °
88 %
2.8kmh
34 %
joi
30 °
vin
31 °
sâm
26 °
Dum
26 °
lun
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI