4.4 C
Paşcani
marți, noiembrie 30, 2021

Munca în România, o dezamăgire totală: așa știi că nu ești singur în suferința ta

Discrepanța dintre salariile românilor este una foarte mare, iar acest lucru este dovedit de date clare ce prezintă munca în România. Iată care este situația forței de muncă în România, ca să înțelegi că e una dezamăgitoare.

În timp ce cei mai bine plătiți 20% dintre români câștigă de mai bine de șapte ori decât cei mai slab plătiți 20%, mai mult de jumătate sunt în căutarea unui alt loc de muncă, având salarii de până în 2.500 de lei, conform Profit.ro. O treime nu lucrează în domeniul în care au cei mai mulți ani de pregătire, iar cei mai mulți angajați cu studii superioare nu încasează o mie de euro.

Acestea sunt date analizate de Profit.ro, care rezultă din primul sondaj național HR colectat online, realizat de MAD Intelligence cu o echipă de experți, studenți și profesori ai Universității din București, acesta fiind primul demers academic și independent pe teme de resurse umane. În sondaj, au fost colectate peste o mie de opinii ale angajaților din România, statistici europene și mondiale relevante în domeniul HR, ca și analize secundare de date. Studiul a fost conceput astfel încât să țintească principalele regiuni de interes, la nivel național, din punct de vedere strategic și istorico-geografic: București plus Ilfov, Muntenia și Dobrogea, Transilvania cu Banat, și Moldova și să selecteze doar respondenții activi în câmpul muncii, având o marjă de eroare de +/- 4%.

Din ce în ce mai mulți analiști sunt de părere că vom vedea pagube pe termen lung mai grave decât în 2008, din cauza crizei economice provocate de pandemie. În 2020, la nivel global, aproximativ 255 de milioane de locuri de muncă au dispărut brusc, iar viitorul este departe de a fi roz. Nu de alta, dar pandemia nu s-a încheiat. Aceasta este concluzia la care a ajuns Organizația Internațională a Muncii (ILO), citată de Bloomberg.

Munca în România este nedreaptă

La nivelul fundamental, conform celor mai optimiste prognoze pentru anul în curs, 2021 ar trebui să se încheie cu un minus de 90 de milioane de locuri de muncă cu normă întreagă. Din nou, referința este 2019, perioada de dinainte de pandemie.

continuarea pe playtech

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI