18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Multe cereri, puține locuințe sociale

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Bătaie pentru o locuinţă socială liberă la Primăria Paşcani. Până acum au fost înregistrate 9 cereri din partea familiilor care se confruntă cu probleme şi nu au unde să stea. Numai astăzi la sediul administraţiei locale au fost înregistrate 3 cereri pentru o astfel de casă.
Păşcăneancă Dana Muraru este una dintre persoanele care au nevoie de o locuință. Aceasta s-a prezentat astăzi la audienţe şi i-a povestit primarului, Dumitru Pantazi drama prin care trece cerând-i să o ajute. Femeia spune că stă împreună cu fiica sa bolnavă în vârstă de 5 ani într-o garsonieră cu chirie la blocul C2. Proprietarii imobilului i-au cerut să părăsească camera în cel mai scurt timp deoarece nu a mai plătiţi chiria şi utilităţile de 3 luni pe motiv că nu a avut bani.

Răspunsul dat de edilul local nu a fost însă unul îmbucurător. Acesta a spus că doar o locuinţa socială este liberă dar e posibil să se amenajeze alte 4 astfel de apartamente în clădirea unde a funcţionat Școală Postliceală din zona Pieţei Deal, iar până atunci nu o poate ajuta decât cu bani pentru reţetele fetiţei.

Acelaşi răspuns din partea primarului l-au primit şi păşcănenii Viorel Botezatu şi Maricica Acsinte care au solicitat locuinţe sociale. În maxim două luni ar trebui să fie amenajate noile apartamente.

Reamintim că în municipiul Paşcani în momentul de faţă sunt 32 de apartamente sociale cu una sau două camere. Beneficiarii acestor locuinţe achită o chirie simbolică în funcţie de veniturile realizate, chiria maximă ajungând până la 150 lei, iar contractele de închiriere sunt valabile 1 an cu posibilitatea de prelungire.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
19.5 °
17.8 °
89 %
1.2kmh
5 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI